Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla Raški okrug

Ministarka privrede Anđelka Atanasković, tokom radne posete Kraljevu obišla je kompanije „Elipsa“ i „Radijator inženjering“, a zatim održala sastanak sa privrednicima Raškog okruga.

„Drago mi je što sam danas u Kraljevu, to je i moj kraj, ovde sam završila fakultet, bila sam u prilici da neke lepe godine provedem u i da u tom vremenu vidim koliko je firmi bilo koje su odlično poslovale i upošljavale veliki broj radnika i održavalo veliki broj porodica. Kraljevo je u jednom trenutku bilo u velikom problemu što se privrede tiče. Danas imamo potpuno drugačiju sliku i sa predsednikom opštine smo se podsetili tih vremena, ali i sadašnjih ulaganja koje su dovele do toga da Kraljevo ponovo ima odlične firme, veliki broj zaposlenih i što je najvažnije veliki broj investicija koje su došle, pogotovo one infrastrukturne. Doći će i autoput, tako da to su sve kapitalne investicije koje Kraljevu daju mogućnost da bude centar celog ovog regiona“, rekla je Atanasković.

Ona je navela da je Ministarstvo privrede  uradilo veliki posao zajedno sa opštinom. „Zahvaljujući gradonačelniku koji je bio vrlo ažuran sa svojim timom i koji je koristio sve mogućnosti da svom gradu da najbolje što može i da iskoristi od države i od Ministarstva. Predsednik Aleksandar Vučić je tog stava da treba pomoći i gradu i privrednicima i mi stojimo na raspolaganju za sve vrste pomoći. Ja ih pozivam da konkurišu i da iskoriste našu pomoć“, podvukla je ona.

Prilikom posete Kraljevu ministarka je obišla domaće kompanije „Elipsa“ i ”Radijator inženjering“, gde se upoznala sa njihovim načinom poslovanja i planovima za budućnost.

„Elipsa odlično radi, ima dva proizvodna pogona. Imaju problem sa nedostatkom radne snage. U Srbiji ima posla, svaka firma u kojoj sam bila traži radnike. Treba da vidimo šta je to što bi mlade motivisalo da se jave za posao. Pričali smo i o našim programima i šta bi mogli da iskoriste za nabavku dodatne opreme ili proširenje ako budu planirali“, navela je Atanasković.

Ministarka je prilikom posete firmi „Radijator inženjering“ pohvalila njihovo poslovanje.

„Ovo je odlična firma, prvo što je domaća, a pogotovo što je i porodična. Koliko sam čula od vlasnika, cela porodica radi u firmi i to je za nas podstrek da domaćoj privredi i Srbiji ima napretka i da deca tu ostaju. Nama je najbitnije da naša deca rade u svojim porodičnim firmama. Takođe mi je drago što imaju preko 300 radnika i što su danas iskazali potrebu za još 100 radnika koji im nedostaju. Planiraju i proširenje proizvodnje i nabavku nove opreme, gde mi možemo da pomognemo kao Ministarstvo privrede. Mnogo stvari smo prošli i dotakli se svega onog što se tiče njihovog poslovanja i problema koje imaju. Mislim da ćemo najveći deo da pokušamo da rešimo kao država i mi kao Ministqrstvo privrede da ova firma još više napreduje“, zaključila je ona.

Ministarka je tokom radne posete Kraljevu razgovarala sa predstavnicima 33 privredna subjekta, gde je predstavila vidove državne podrške su im na raspolaganju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *