Kraljevo: Sutra otvaranje ski – staze Dobre vode na Goču

Na planini Goč, sutra će u 13 časova, biti  zvanično pušten u rad ski-lift na lokaciji Dobre vode, na maloj stazi, za čiju izgradnju su sredstva obezbedili grad Kraljevo i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Događaju će prisustvovati gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, sa saradnicima, kao i v.d. pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Dunja Đenić.

Inače, Dobre Vode se mogu pohvalitii sa dve ski staze, jednom dužine 300 m i jednom dužine 1400 m, balon salom povrsine 1000 m2, terenima za odbojku i košarku na otvorenom. Takođe u okolini postoji 5 uređenih staza za šetnju i planinarenje. Staze su različitih dužina i različitih uspona i obeležene su različitim bojama u zavisnosti od dužine i težine –  žutom, zelenom, braon, plavom i crvenom.  Preporuka je odlazak na obližnji vrh Jelenac sa koga se vidi dolina reke i grad Kraljevo. Ispod samog vrha postoji koliba, dostupna svim planinarima i ljudima dobre volje. Bez obzira što je staza markirana od samog hotela Dobre vode,  ne preporučuje se  da ovu stazu prelazite sami bez vodiča ili osobe koja je dobro poznaje.

Dobre Vode raspolažu sa velikim brojem smeštaja. Neposredno uz ski staze i balon salu se nalazi dečije odmaralište Dobre vode i skijaški dom. U blizini ski staza nalazi se i objekat Piramida koji pripada Oglednom dobru šumarskog fakulteta.

/Foto:goč.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *