Na Kopaoniku boravi više od 25.000 turista

Mnogo snega, temperature u minusu, u funkciji sve staze i žičare… Prava zimska idila na Kopaoniku, i ovoh dana privlači veliki broj turista.

Na ovoj srpskoj planini, trenutno boravi više od 25.000 turista, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. Snega ima dovoljno, jer je visina snežnog pokrivača preko 70 centimetara. Danima je temperatura u minisu, što pogoduje zimskim sportovima. Sve ski staze i žičare su u funkciji.

„Veoma smo zadovoljni brojem gostiju na Kopaoniku. Od kraja decembra, pa za novogodišnje praznike, pa sve do danas, ovde boravi više od 25.000 turista, što se može reći da je rekordna poseta. Zadovoljni smo i vremenskim uslovima na Kopaoniku. Nadam se da će tako biti tokom cele zime“, kaže za INFO 24 Radenko Cvetić, direktor TO Raška.

Iako je veliki broj turista na ovoj planini, snabdevanje vodom i strujom je redovno. Putevi se uredno čiste, tako da su svi putni pravci, koji vode do Kopaonika, prohodni. Pojedini mediji preneli su ovih dana vest da struje na najposećinijoj planini nje bilo danima, ali se ispostavilo da ova informacija nije tačna.

„Bilo je prekida u isporuci električne energije, ali to je trajalo samo sat vremena. Nema potrebe dizati toliku prašinu oko toga, jer sve te ranije objavljene informacije nisu tačne“, kaže Cvetić.

Najmlađi turisti, pored uživanja u zimskim sportovima, imaće priliku da se dokažu i u glumačkim radionicama. Naime, Gorski Tim povodom njihovog  boravka u hotelu pripremio je za najmlađe goste u toku januara i februara iznenađenja. Ukoliko  dete želi da bude glumac može da se oproba u glumačkoj radionici od 14 do 18. januara u jednom od termina 17 ili 18 časova. Glumačka radionica namenjena je deci uzrasta od 6 do 10 godina, a u grupama može biti do 20-toro dece.

Nada Dželebdžić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

AllEscort