Novi konkurs za grantove za mikro i male biznise u Kraljevu sa onlajn prijavljivanjem

Organizacija Help i Grad Kraljevo započinju informativnu kampanju u okviru programa „Socio-ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“ 2021-2022. godine.

U toku info kampanje otvoren jekonkurs za prijavljivanje za grant u opremi, prosečne vrednosti 2.400,00 evra. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem elektronske prijave koja se nalazi naveb-sajtu Helpa na adresi: www.help-serbia.org.rs. i aktivna je od 19. jula sa rokom za prijavunajkasnijedo16. avgusta 2021. godine.U prelaznom periodu ove digitalne transformacije, prijavni formularibiće dostupni i u svom fizičkom obliku, i moguće ih je preuzeti u Helpovoj kancelariji radnim danima od 10 do 15 časova. Ugovorom o saradnji sa Gradom Kraljevom, koji je potpisan 23. juna2021. godine,omogućena je podrška za najmanje još 20mikro i malih biznisa grantovima u opremi prosečne vrednosti 2.400,00evra i to za zanatske i uslužne delatnosti. Pored toga, podržanim korisnicima biće pružena mentorska i savetodavna pomoću procesu osnivanja i/ili proširivanja poslovne delatnosti, poslovne i stručne obuke zajedničkim delovanjem lokalnih partnera. Ukupna planirana vrednost direktnih troškovaopreme za 20 korisnikaje 48.000,00 evra. Ovaj iznos GU Kraljevosufinansira sredstvima od 35 procenata, odnosno 16.800,00 evra. Regionalni program „Socio-ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“ 2021-2022. godine realizuje se uz finansijsku podršku Saveznog ministarstva za spoljne poslove SR Nemačke, u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu i Srbiji. Fokus ovog regionalnog programa u Srbiji je na ekonomskom osnaživanju lokalnog stanovništva i to u gradovima Leskovac, Kraljevo i Niš, gde će biti podržano 40, odnosno u Kraljevu i Nišu po 20 mikro i malih biznisa.Opšti cilj programa je stvaranje mehanizama i mreža za osnaživanje marginalizovanih grupa, uključujući mere oporavka od krize izazvane COVID-19 pandemijom, i fasilitacija socijalne inkluzije. „Zahvaljujući donatorskoj podršci, Help jeu Kraljevu, od 2002. do kraja 2020. godine podržao694porodice u ostvarivanju ekonomske samostalnosti i osnaživanja.

Poboljšanje uslova stanovanjaomogućeno je za više od 200 porodica. Realizovano je više desetina programa hitne humanitarne pomoći od raspodele higijenskih i prehrambenih artikala,ogrevnog drveta, do intervencija u vanrednim situacijama (zemljotresa i poplava)u saradnji sa lokalnim i nacionalnim strukturama. Helpovapodrškana teritoriji Grada Kraljeva od 2002. do kraja 2020. godine iznosi 3.526.040,00 evra.“ zaključujeDragomirSpasić, vođa Helpovog timau Kraljevu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *