Otvorena nova linija sa aerodroma „Morava“: od Kraljeva do Soluna za manje od sat i po

Nakon istorijskog dana za Kraljevo, ali i za čitav Raški, Moravički i Zlatiborski okrug, kada je u decembru 2019. godine poleteo prvi avion za Beč, danas je svečano otvorena linija za Solun sa aerodroma „Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva.

Tehničkim sletanjem aviona naše nacionalne avio-kompanije Air Serbia iz Beograda na aerodrom „Morava“ u Kraljevu, zvanično su otpočeli sezonski letovi na liniji Kraljevo – Solun – Kraljevo.

Turboelisni putnički avioni ATR72 dočekan je vodenim topovima. Tom prilikom, zvaničnici grada Kraljeva, načelnici Raškog i Moravičkog upravnog okruga, kao i čelni ljudi Vrnjačke Banje, Čačka, Aerodroma Niš i aerodroma „Morava“, Regionalne privredne komore Raškog i Moravičkog okurga, i predstavnici medija, pozdravili su posadu.

Prema rečima načelnika Raškog upravnog okruga Nebojše Simovića, veliko je zadovoljstvo propratiti otvaranje leta za Solun, koji možda ne bi bio značajan za neke velike aerodrome, ali za kraljevački je jako bitan. On je istakao da Raški upravni okrug, zajedno sa Vladom Republike Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem, kao i nacionalnom avio-kompanijom Air Serbia, radi na tome da aerodrom „Morava“ postane prepoznatljiv ne samo u Srbiji nego i šire.

Načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jovović podsetio je da se ovaj aerodrom nalazi na tromeđi tri okruga – Raškog, Šumadijskog i Moravičkog, ali opslužuje i Zlatiborski i Rasinski, pa samim tim ima veliku perspektivu da doprinese razvoju privrednog i turističkog potencijala čitavog ovog područja.

Mihajlo Zdravković, generalni direktor preduzeća „Aerodromi Srbije“ d.o.o, naglasio je da je otvaranjem linije za Solun, posle duge obustave usled virusa korona, ponovo uspostavljen redovan avio saobraćaj sa aerodroma „Morava“ u Kraljevu.

Prema rečima direktora prodaje avio-kompanije Air Serbia Boška Rupića, ovo je veliki dan za njihovu aviokompanije jer je ovo treći aerodrom sa kog su otvorili međunarodne letove.

Nakon obavljene redovne carinske i granične kontrole i procedure, nestrpljivi putnici ukrcali su se u avion, koji je oko 13.00 časova, krenuo put Grčke. Današnji let je popunjen 70 odsto, a linija za drugi po veličini grada u Grčkoj obavljaće se jednom nedeljno odnosno svakog utorka. Cena povratne karte iznosi oko 70 evra, procedura za rezervacije karata je standardna, kao i za sve avio-karte, a sezonski letovi za Solun predviđeni su do 24. avgusta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *