TRIDESET PETA SEDNICA GRADSKOG VEĆA GRADA KRALjEVA

Na trideset petoj, vanrednoj, sednici Gradskog veća grada Kraljeva, većnici su razmatrali deset tačaka dnevnog reda.

            Kraljevački većnici doneli su Zaključak kojim se usvajaju izveštaji Zavoda za javno zdravlje Kraljevo o higijenskoj ispravnosti vode za piće i o praćenju kvaliteta vazduha i evaluaciji rezultata merenja za maj 2021. godine.

            Gradsko veće donelo je Program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za saobraćaj grada Kraljeva za 2021. godinu.

            Takođe, doneta su dva rešenja o rasporedu korišćenja budžetskih sredstava – Osnovnog i Srednjeg obrazovanja i vaspitanja odnosno Socijalne zaštite, za tekuće i kapitalne transfere nivou Republike za 2021. godinu.

            Većnici su se pozitivno izjasnili na Rešenje o izmeni Rešenja Gradskog veća grada Kraljeva, od 06.12.2019. godine, kojim je obrazovana Komisija za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada, kao i na Rešenje o izmeni Rešenja o odobrenju godišnjih programa u oblasti sporta na teritoriji grada Kraljeva i utvrđivanju iznosa za njihovu realizaciju za 2021. godinu.

            Doneto je i Rešenje kojim se zakupcu poslovnog prostora u Omladinskoj ulici broj 11 u Kraljevu, UTR PASSAGE PLUS, priznaju troškovi uloženih sredstava i daje saglasnost za umanjenje mesečne zakupnine.

            Veće je donelo Rešenje o utvrđivanju osnovne cene za kupovinu razlike u neto korisnoj površini novog u odnosu na stari stan u okviru realizacije I faze Projekta stambene obnove posle zemljotresa u Kraljevu.

            Kraljevački većnici doneli su i Rešenje o korišćenju sredstava tekuće budžetske rezerve u cilju obezbeđivanja pomoći za rad turističkih organizacija na teritoriji grada Kraljeva, kao i Rešenje za dodelu sredstava za podsticaje investicijama u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za 2021. godinu po Javnom oglasu koji je 20.04.2021. godine raspisalo Gradsko veće grada Kraljeva.

            Takođe, doneto je jedno rešenje po žalbi, izjavljenoj na rešenje Odeljenja za inspekcijske poslove – Komunalna inspekcija broj VIII-355-904-1/11 od 26.07.2013. godine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *