Uređuje se Crkveno brdo u Vrnjačkoj Banji, traže se izvođači – U planu gradnja gondole do Goča i oživljavanje tunela iz Drugog svetskog rata

Turistička organizacija Vrnjačke Banje raspisala je javnu nabavku za poslednju, treću fazu uređenja Crkvenog brda. U ovoj fazi planirana je gradnja vidikovca i paviljona, kao i još nekoliko stotina metara staza sa pratećim mobilijarom, kaže za eKapiju direktor TO Vrnjačka Banja Ivan Trifunović.

Vrednost nabavke je 10 miliona dinara bruto.

– Od toga je učešće države 7 miliona, a lokalne samouprave 3 miliona dinara – navodi Trifunović.

Realizacija projekta “Ozonske staze na Crkvenom brdu” uključuje arhitektonsko građevinske radove, kao i radove na elektroinstalacijama, u cilju izrade pešačkih staza, potpornih zidova i urbanog mobilijara. Rok za podnošenje ponuda je 19. oktobar 2020. godine, a više detalja o ovom tenderu pogldajte OVDE.

Međutim, kako ističe Trifunović, ovde neće biti kraj investicijama u turističku ponudu najposećenije domaće banje. U planu je uređenje tunela ispod Crkvenog brda, izgrađenih kao skloništa nemačkog Glavnog štaba za vreme Drugog svetskog rata, koji bi trebalo da postanu turistička atrakcija, kao i gradnja gondole do planine Goč.

– Ova godina nam dozvolila da više vremena opredelimo za projekte i infrastrukturu. U saradnji sa tri fakulteta urađeno je idejno rešenje i nadamo se da ćemo do kraja godine imati gotov projekat tunela da bismo naredne godine mogli da konkurišemo za turističku valorizaciju, odnosno izgradnju – rekao je Trifunović.

On je istakao da je u okviru investicionog ciklusa Srbija 2025. dobijen projekat za gradnju gondole do Goča.

Raški Portal / eKapija / Foto: screenshot RTS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *