Saopštenje opštinskog štaba za vanredne situacije Raška

Ukupan broj novozaraženih virusom korona nije se promenio u odnosu na prethodne dane. Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kraljevo dostavljenim sinoć, od 18 obrađenih uzoraka nijedan nije bio pozitivan. Ukupan broj novoobolelih od Kovida 19 je 181.

U Kovida ambulanti Doma zdravlja Raška u ponedeljak 27.jula, pregledano je 116 pacijenata i uzorkovana su 24 pi-si-ar testa, dok se u utorak 28.jula lekaru obratilo 114 lica i odrađeno je 30 pi-si-ar testiranja. Od 13.aprila u laboratoriji Doma zdravlja Raška uzorkovana su 752 pi-si-ar testa. Ukupan broj urađenih seroloških ili „brzih“ testova je 801. Od pedesetak pacijenata sa teritorije opštine Raška, koji su tokom drugog epidemijskog ciklusa bili hospitalizovani u zdravstvenim centrima u Kraljevu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu, otpušteno je i upućeno na dalje kućno lečenje 20.

Opštinski štab za vanredne situacije je na jučerašnjoj sednici doneo odluku da se zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije produži radno vreme ugostiteljskih objekata koji imaju baštu do 23 sata. U zatvorenom prostoru ugostiteljske usluge mogu se pružati do 21 sat. Opštinski štab upozorava da je obavezna puna primena svih preventivnih mera koje su radi suzbijanja zarazne bolesti Kovid 19 doneli Vlada Srbije i lokalna samouprava. Inspekcijske službe OU Raška vršiće kontrolu sprovođenja propisanih mera za smanjenje rizika od širenja Kovida 19.

Raški Portal

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *