Saopštenje opštinskog štaba za vanredne situacije Raška

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kraljvo, od 49 uzoraka koje je obradio Veterinarski specijalistički institut „Kraljevo“, virus korona je potvrđen kod 5. Time je ukupan broj novoobolelih od Kovida 19 na teritoriji opštine Raška povećan na 177. Od početka epidemije Kovid 19 je dijagnostikovan i laboratorijski potvrđen kod 230 osoba.

Podaci Doma zdravlja Raška govore da se od sredine ove nedelje beleži blagi pad broja pregleda u Kovid ambulanti. U sredu 22.jula, lekarsku pomoć zatražile su 92 osobe, dok je dan kasnije pregledano 97 lica. Trend pada broja pacijenata sa simptomima Kovida 19, zadržao se i tokom vikenda. Ovakav podatak uliva nadu da će, ukoliko se i u narednom periodu svi zajedno budemo pridržavali preventivnih mera, doći do smirivnja epidemiološke situacije.

Opštnski štab za vanredne situacije apeluje na građane da pokažu visok stepen odgovornosti prema sopstvnom zdravlju, kao i zdravlju bližnjih i svih osoba sa kojima dolaze u kontakt. U ovom trenutku najvažnije je da se spreči prenošenje virusa, a to se može ostvariti strogim poštovanjem propisanih mera prevencije koje su svuda u svetu iste i podrazumevaju nošenje maske, pranje ruku i smanjenje kontakata.

Raški Portal

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *