Raski.rs – Aerodrom “Morava” krajem prvog kvartala 2018. počinje sa radom

Operativno, kada bi sve išlo po planu, krajem prvog kvartala 2018. godine mogli bismo da očekujemo avione na kraljevačkom aerodromu, poručila je ministarka Zorana Mihajlović, dajući tako novi rok da „Morava“ postane vojno-civilni aerodrom, saznaje redakcija info portala Raski.rs

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je prilikom posete Kruševcu, gde je izrazila veliko zadovoljstvo radom Vlade Srbije u prvih sto dana, istakla da očekuje sastanak sa Ministarstvom odbrane sledeće nedelje. Ona je dodala kako smatra da se „previše odužilo pitanje aerodroma Kraljevo“.

– Kao što smo podigli aerodrom Niš, tako isto mislim da hitno moramo da završavamo taj posao kod aerodroma Kraljevo, jer je on toliko važan. Možda čak ne toliko važan kada je reč o putničkom saobraćaju, koliko je važan za kargo i koliko je važan da iz celog kraja koji gravitira aerodromu omogući izvoz proizvoda – navela je ministarka.

Prema njenim rečima, da otvaranje ovog aerodroma zavisi samo od ministarstva na čijem je ona čelu, mogla bi da govori o datumu kada će „Morava“ biti otvorena, ali da je u pitanju zajednički posao sa Ministarstvom odbrane, zato što vojni aerodrom treba da postane civilno-vojni.

– Volela bih i nadam se da negde za mesec dana imamo potpisane memorandume, sporazume i sve što je potrebno da se krene u rekonstrukciju piste na čemu insistira Ministarstvo odbrane. Operativno, kada bi sve išlo po planu, krajem prvog kvartala 2018. godine mogli bismo da očekujemo avione na kraljevačkom aerodromu – istakla je Mihajlović.

redakcija Raski.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *