Vučić sazvao hitan sastanak

0

Premijer Aleksandar Vučić sastaće se u 17 časova u Raški sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, javili su beogradski mediji. Vučić na sastanak pozvao i ministra odbrane! Nikolić sa ambasadorima.

Hitan sastanak, u kasarni Stefan Nemanja, u 17.00 sati, sazvan je posle druge runde dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, sinoć u Briselu.

Vučić je pozvao na hitan sastanak ministra odbrane Zorana Đorđevića, rekli su iz kabineta Vlade Srbije.

Kako se navodi , posle susreta sa Đorđevićem, Vučić će se popodne sastati sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Tokom prepodneva u Predsedništvu Srbije održani su hitni sastanci predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa ambasadorima Rusije, Kine i SAD.

Nikolić je informisao ambasadore o razgovorima srpske delegacije sa predstavnicima Prištine u Briselu i sa ponašanjem kosovske delegacije koje nije bilo u cilju postizanja dogovora.

Na sastancima je zaključeno da je neophodno nastaviti dijalog i sačuvati stabilnost u regionu i da se ne sme dozvoliti da dođe do bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti građana na Kosovu i Metohiji.

Nikolić je razgovarao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, Kine Li Mančangom i SAD Kajlom Skotom.

Šta se događalo u Briselu nije poznato, ali je nemački radio Dojče vele u emisiji na albanskom jeziku jutros preneo, pozivajući se na neimenovane izvore, da je sastanak delegacija Beograda i Prištine, sinoć u Briselu, „u potpunosti propao“.

Na srpskoj strani, prema saznanjima Tanjuga, rastu strahovanja da Priština ne odustaje od ideje napada na Srbe na severu Kosova.

Redakcija raski.rs

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR