Raski.rs – Otvaranje nove sezone u BDP-u

0

Kako redakcija za kulturu i umetnost portala Raski.rs saznaje, Beogradsko dramsko pozorište počinje novu sezonu 22. septembra, posle letnje pauze. U ovom mesecu na programu je i gostovanje zajedničke produkcije Kraljevačkog pozorišta i Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.

Sezona će biti otvorena izvođenjem hit naslova: „Ženska posla“ Milene Pavlović Čučiović, „Pomorandže za zbogom“ Biljane Popović u režiji Nenada Gvozdenovića, „Sviraj to ponovo, Sem“ Vudija Alena u režiji Marka Manojlovića i „Igra parova“ Matjaža Župančića u režiji Milice Kralj.

Na sceni „Rade Marković“ 27. septembra gostovaće Kraljevačko pozorište komedijom „Pidžama za šestoro“ Marka Kamelotija u režiji Nenada Gvozdenovića.

Kako najavljuju iz BDP, ovaj razigrani francuski vodvilj u dramaturškoj adaptaciji Gorane Balančević i Nenada Gvozdenovića postaje vesela priča o bračnim i vanbračnim strastima, lažnoj porodičnoj sreći, politici i ostalim prevarama.

Scenograf predstave je Milivoje Štulović (Kragujevac), asistent scenografa  Vladan Slavković (Kraljevo), kostimograf Ana Kolbjanova (Kragujevac) a  kompozitor muzike Dragoslav Tanasković (Kragujevac).

Tokom septembra, nastavljaju se i probe muzičko-scenskog spektakla „Zojkin stan“ Miahila Bulgakova, u režiji makedonske rediteljke Nataše Poplavske čija se premijera očekuje 11. oktobra na sceni „Rade Marković“.

redakcija raski.rs

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR