Raski.rs – EPS će morati da odpusti 700 radnika

0
Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) tražiće od Elektroprivrede Srbije (EPS) da izradi novu sistematizaciju radnih mesta kojom će broj zaposlenih biti smanjen do 700 radnika i to do kraja februara 2018., saznaje info redakcija Raski.rs

Kako info redakcija  Raski.rs još saznaje, smanjenje broja radnika u EPS-u biće glavna tema sasatanka šefa delegacije MMF-a za Srbiju Džejmsa Rufa i predstavnika EPS-a, direktor Milorada Grčića.

Suština je da je broj zaposlenih smanjen dobrovoljnim odlaskom, a ne ukidanjem nepotrebnih radnih mesta koja nisu povezana sa proizvodnjom.

„Tako je prema standardima MMF-a i dalje veliki broj zaposlenih u administarciji, što će morati da se koriguje i to ne stihijski, već sistematizacijom. Preporučeno je da se na taj način smanji broj ljudi za još najviše 700 i to do kraja februara 2018. godine“.

Sa misijom MMf-a trebalo bi da razgovara i direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović. To javno preduzeće nije ispunilo rokove za preuzete obaveze sa smanjenjem troškova poslovanja, kao i promenu organizacione strukture kompanije koja mora biti pojednostavljena.

Njemu će se, pored nezavršenih obaveza u vezi sa faktičkim odvajanjem transporta i distribucije gasa, zameriti i što nije prodao imovinu koja se ne koristi za obavljanje osnovne delatnosti.

Reč je, pre svega, o vlasništvu u Azotari i MSK, ali i u Fabrici keramike „Toza Marković“.

Info redakcija raski.rs

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR