Odeljenje komunalne milicije izdalo saopštenje o ukljanjanju snega

Odeljenje komunalne milicije i Odeljenje za inspekcijske poslove Komunalna inspekcija izdaju sledeće saopštenje:

Obaveštavaju se građani grada Kraljeva da su, kao vlasnici ili korisnici objekata, u obavezi članom 3. stavom 3. Odluke o čišćenju snega i leda na teritoriji grada Kraljeva (,,SLGK” br. 17/2015) da čiste i uklanjaju sneg i led sa trotoara pored i ispred stambenih i poslovnih objekata, pomoćnih i privremenih objekata, manjih montažnih objekata i slično, parkinga i sličnih površina.

Takođe, članom 7. iste Odluke građani su u obavezi da uklanjaju sneg i led sa krovova stambenih, poslovnih ili drugih objekata. Ako to nije moguće, dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće oznake upozorenja o opasnosti od obrušavanja snega i leda sa krovova, kao i odgovarajuće zapreke radi obilaženja ugroženih delova na trotoaru.

Stambena zajednica preko svojih organa, odnosno skupštine i upravnika stambene zajednice, odnosno stanara stambene zajednice, dužna je da uklanja sneg i led sa krovova stambenih zgrada za kolektivno stanovanje, ako sneg predstavlja opasnost po prolaznike, bezbednost stanara i dr.lica.

Povodom gore navedenog Odeljenje komunalne milicije i Komunalne inspekcije će vršiti pojačane kontrole nad sprovođenjem pomenute Odluke. Za nepostupanje po navedenom, propisane su kazne od 10.000,00 rsd za fizička lica do 100.000.00 rsd za pravna lica.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *