ČETRDESET ŠESTA SEDNICA GRADSKOG VEĆA GRADA KRALjEVA

Na četrdeset šestoj (vanrednoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva,   većnici su razmatrali devet tačaka dnevnog reda.

            Članovi Gradskog veća doneli su četiri mišljenja kojima se Skupštini grada Kraljeva predlaže da usvoji predlogeOdborničke grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ da se u predloženi dnevni red uvrste tačke: Predlog odluke o izradi Plana razvoja grada Kraljeva za period 2022–2030.godine, Predlog odluke o određivanju lokacije za Regionalni centar za upravljanje komunalnim otpadom, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Izmene i dopune Programa poslovanja sa finansijskim planom JEP „Toplana“ Kraljevo za 2021. godinu i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Izmene i dopune Programa poslovanja sa finansijskim planom JKP „Putevi“ Kraljevo za 2021. godinu.

O donošenju ovih odluka izjasniće se odbornici Skupštine grada Kraljeva na sledećoj sednici Skupštine.

Doneto je i Rešenje o korišćenju sredstava tekuće budžetske rezerve u iznosu od 2.000.000,00 dinara za sufinansiranje energetske efikasnosti na teritoriji grada Kraljeva za ugradnju solarnih panela i prateće instalacije, izradu neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova.

Kraljevački većnici su se pozitivno izjasnili na Rešenje o davanju saglasnosti za korišćenje dela sredstava za realizaciju mere iz Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2021. godinu radi plaćanja zakupa izložbenog prostora D.O.O. za turizam, ugostiteljstvo i sajamske manifestacije „Šumadija sajam“ Kragujevac, u iznosu od 84.840,00 dinara.

Takođe, doneto je i Rešenje o davanju saglasnosti za korišćenje dela sredstava za realizaciju mere iz Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2021. godinu koja bi koristio Naučno-poslovni centar „WORLD“ radi plaćanja zakupa štandova, troškova prevoza učesnika i drugih zavisnih troškova u okviru manifestacije „Dani voća, srpske rakije i vina“, u iznosu od 250.000,00 dinara.

Veće je donelo  dva zaključka o prihvatanju inicijative Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ i to za dostavljanje predloga rekonstrukcije kolovozne konstrukcije ulica i nekategorisanih puteva uz učešće 15% građana (realizacija tačke G.2.1.2 Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2021.godinu) i izmenilo Zaključak Gradskog veća broj 06-122/2021-I od 12.05.2021.godine, kao i za dostavljanje predloga rekonstrukcije kolovozne konstrukcije ulica i nekategorisanih puteva u svrhu podsticaja proizvodno-privrednih aktivnosti i razvoja seoskog turizma (realizacija tačke G.2.1.3 Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2021. godinu) i izmena Zaključaka Gradskog veća broj 06-252/2021-I od 20.08.2021.godine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *