Najveći broj zaraženih u Kraljevu od početka epidemije: gradonačelnik apeluje na građane da budu odgovorni i disciplinovani

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić ističe da je epidemiološka situacija u našem gradu zabrinjavajuća.

Kako je naglasio, prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, broj novoregistrovanih zaraženih u protekla 24 časa je najveći na teritoriji grada Kraljeva od početka epidemije.

„Nadam se da će ograničenje rada ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji, koje će trajati od večeras, pa u narednih 15 dana, uticati na smanjenje broja dnevno zaraženih na teritoriji grada Kraljeva“, izjavio je Terzić, pa dodao da stručne službe već kontrolišu primenu ovih mera.

Prema njegovim rečima, grad Kraljevo se trudi da, u saradnji sa Opštom bolnicom „Studenica“, Domom zdravlja Kraljevo, Zavodom za javno zdravlje Kraljevo, donese sve one mere koje će poboljšati epidemiolopšku situaciju na našoj teritoriji.

„Privreda mora da nastavi da funkcioniše, proizvodnja mora da radi kako bismo nastavili da punimo i republički i gradski budžet, kako bismo naredne godine imali dovoljno novca za nastavak investicija koje smo započeli, ali i za nove investicije“, pojasnio je gradonačelnik.

Terzić ističe da ljudi moraju da nastave da zarađuju i primaju platu, ali u isto vreme, moraju i da vode računa o svom zdravlju, o zdravlju svojih porodica, da brinu o svojim starijim sugrađanima i, do pronalaska vakcine, svi zajedno moramo da naučimo da živimo sa ovim virusom.

On je pohvalio predstavnike medija koji nose maske i poštuju propisanu distancu i svojim postupkom daju primer građanima kako treba da se ponašaju.

Gradonačelnik apeluje na građane da vode računa i da izbegavaju skupove. Kako je istakao, iako je period slava, primetio je da veliki broj kraljevačkih porodica slavi baš u okviru svojih porodica, što je pohvalno i pokazuje da su građani shvatili ozbiljnost situacije.

„Verujem da ćemo nastaviti da se ponašamo disciplinovano i odgovorno jer nas jedino to može spasiti“, istakao je prvi čovek grada Kraljeva.

Raški Portal

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *