Kraljevo isticanjem zastava obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, grad Kraljevo je, u skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije, na važnijim saobraćajnicama na svojoj teritoriji postavio zastave Republike Srbije. Zastave su postavljene u Ulici vojvode Putnika, Dositejevoj, saobraćajnici koja vodi ka nadvožnjaku.

Prema rečima gradonačelnika grada Kraljeva dr Predraga Terzića, zastave će biti istaknute nekoliko dana.

„Bilo bi jako dobro kada bi, ne samo državne institucije, već i veliki broj građana u svojim domovima imao srpske zastave, jer to je simbol naše države i naše nacije“, smatra Terzić.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je, od ove godine, zajednički državni praznik Republike Srbije i Republike Srpske, budući da su i Vlada Republike Srbije i Vlada Republike Crpske, nakon dogovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika oko obeležavanja ovog praznika na dan kada je u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front, usvojile zaključak da se 15. septembar obeležava kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Raški Portal / FB Dr Predrag Terzić / Foto: FB Dr Predrag Terzić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *