Gradonačelnik apelovao na sugrađane da i dalje poštuju mere

Kako je, prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, na teritoriji našeg grada zabeležena nešto nepovoljnija epidemiološka situacija, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić apelovao je na sugrađane da i dalje u potpunosti primenjuju mere u zaštiti od virusa korona.

„Apelujem na sve građane Kraljeva da se ne opuštaju. Čini mi se da u trenucima kada se uvećava broj zaraženih, postajemo disciplinovaniji, a kada dolazi do opadanja broja zaraženih, pa i u onim danima kada nemamo nijednog zaraženog, smatramo da smo pobedili koronu i da nije potrebno da se pridržavamo bilo kojih epidemiološki mera“, smatra gradonačelnik i dodaje:

„Apelujem na građane Kraljeva da se pridržavaju epidemioloških mera, da se ne organizuju nikakve proslave, nikakavi rođendani. Svi znamo da, kada neko ne iskoristi priliku da proslavi 18. rođendan ove godine, naredne godine, kada bude stavio 19, to neće biti isto, ali vas molim da shvatite da, ukoliko se ponašate odgovorno, vi štitite sve svoje prijatelje, rođake, sve goste koji bi došli na tu proslavu. Ako se ne budemo ponašali odgovorno, epilog će biti nešto što smo imali u Kraljevu pre mesec ili dva“, ističe Terzić podsećajući na to da je u periodu vanrednog stanja Kraljevo imalo svega 50 zaraženih, a u najgorim danima 50 zaraženih za jedan dan. Zbog toga je važno da svi budemo disciplinovani jer ova opasnost nije prošla i korona nam i dalje preti.

U cilju primene epidemioloških mera kako bi se stanovništvo zaštitilo od zarazne bolesti COVID-19, Gradska uprava grada Kraljeva je stavila na raspolaganje broj telefona Odeljenja komunalne milicije, na koji građani mogu da prijave nepoštovanje mera. Prema rečima gradonačelnika, prijava ima.

„Molim sve građane koji primete nepoštovanje mera da o tome obaveste Odeljenje komunalne milicije Gradske uprave u Kraljevu i mi ćemo nakon toga reagovati. Takođe, molim građane da ne koriste ovaj broj telefona kako bi podnosili lažne prijave jer se na taj način kapaciteti svih inspekcijskih službi usmeravaju u pogrešnom pravcu i na taj način ljudi gube dragoceno vreme“, uputio je molbu Kraljevčanima dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Raški Portal / FB Dr Predrag Terzić / Foto: FB Dr Predrag Terzić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *