Novi dom kraljice sportova: Završna faza rekonstrukcije atletskog stadiona u Kraljevu

Posle brojnih peripetija, probijanja prvobitnog roka zbog loše odrađene projektne dokumentacije, obrušavanja dela puta, dvomesečnog vanrednog stanja i još niz drugih, kako nadležni tvrde nepredviđenih problema, sveobuhvatna rekonstrukcija Atletskog stadiona na ibarskom keju u cetru grada, kao jedna od trenutno najvećih investicija u Kraljevu, konačno je u završnoj fazi.

– Odužili su se radovi ali se, posle gomile nedaća sa kojima smo se nekako izborili, nazire i njihov kraj. Postavljena je i obeležena tartan staza, što su obavile specijalizovane ekipe iz inostranstva. Predstoji nam da finiširamo hidroizolaciju, a potom i „šminkanje“, odnosno finalno uređenje, pa da objekat predamo našim sportistima – kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

Atletski stadion, za čiju su izgradnju takozvanim samodoprinosom svojevremeno novac izdvajali svi Kraljevčani, sagrađen je još pre 48 godina.

Rekonstrukcija i dogradnja dotrajalog, zapuštenog i oronulog objekta započeta je u jesen 2018.

Za realizaciju ovog projekta Ministarstvo privrede i kraljevačka lokalna samouprava zajedno su izdvojili oko 180 miliona dinara.

Kraljica sportova konačno će dobiti zdanje kakvo zaslužuje, a Kraljevo će upotpuniti svoju sportsku infrastrukturu objektom po svetskim standardima, jednim od tri ove vrste u Srbiji.

– Sportisti iz grada na Ibru, posebno atletičari, dugo su sanjali da dobiju ovakav objekat. Konačno ćemo moći da stvaramo atletske šampione jer će talentovane devojke i mladići u imati sve uslove za trening i više neće morati da odlaze u susedne gradove i nastupaju za tamošnje klubove – naglašava Miloš Simović, predsednik ovdašnjeg Sportskog saveza. – Osim atletičara, ovaj stadion će, naravno, moći da koriste i klubovi ostalih sportova za svoje bazične pripreme i prema potrebi, kao i rekreativci.

Raški Portal / Novosti / Foto: Novosti

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *