Saopštenje opštinskog štaba za vanredne situacije Raška 03.08.2020. godine

Još 4 osobe sa teritorije opštine Raška pozitivne su na korona virus. Ovo su rezultati koje je kasno sinoć dostavio Zavod za javno zdravlje Kraljevo, a odose se na 54 uzorka iz Kovid ambulante Doma zdravlja Raška obrađena u Direkciji za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici. Ukupan broj novoobolelih od Kovida 19 je 189.

Broj pregleda obavljenih u Kovid ambulanti, kao i broj pozitivnih na korona virus, pokazuju da se epidemiološka situacija polako stabilizuje. U petak, 31.jula pregledano je 95 pacijenata, u subotu 1.avgusta 55 lica se obratilo lekaru, dok je u nedelju Kovid ambulanta evidentirala 31 pregled. 31.jula odrađeno je 28 pi-si-ar i isto toliko seroloških testova. Kako se u dane vikenda rade samo serološka testiranja, ovoj proceduri u subotu i nedelju podvrgnuto je po 15 osoba sa simptomima koji upućuju na oboljevanje od Kovida 19. Od 13.aprila Kovid ambulanta Doma zdravlja Raška uradila je 833 pi-si-ar testa i 905 seroloških testova. Od pedesetak pacijenata koji su hospitalizovani tokom drugog pika epidemije, još 3 su otpuštena iz bolnica u Kraljevu i Beogradu. Ukupno su 24 osobe završile bolničko i nastavila lečenje u kućnim uslovima.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da se pridržavaju propisanih mera prevencije, jer se jedino tako može nastaviti trend pada broja novozaženih i epidemija držati pod kontrolom.

Raški Portal

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *