Rekonstrukcija čeka presudu: Kraljevačka Autobuska stanica postala ruglo grada na Ibru

Zbog nerešenih i veoma zamršenih imovinsko-pravnih odnosa, Autobuska stanica u Kraljevu već duži niz godina prepuštena je potpunom nemaru i propadanju, a mnogi Kraljevčani su skloni da kažu da predstavlja i svojevrsno gradsko ruglo.

Iako sigurno dve decenije prosto vapi za potpunom rekonstrukcijom, radove odlaže činjenica da je lokalna samouprava vlasnik zemljišta, dok je „Autotransport“ preduzeće u stečaju vlasnik dotrajalih objekata. Dok se taj gordijev čvor ne razmrsi, i oni malobrojni putnici koji autobusom pristignu ili samo prolaze kroz Kraljevo, steći će veoma ružan prvi utisak o gradu na Ibru.

– Ponudili smo određenu cenu za kupovinu tih objekata, ali je ljudi koji rukovode „Autotransportom“ u stečaju nisu prihvatili. Zato smo odlučili da na sudu utvrdimo vrednost tih objekata, a potom će grad Kraljevo kao jedini mogući kupac isplatiti ta sredstva i ući u posed ne samo zemljišta, već i objekata – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Nakon toga, ističe prvi čovek grada na Ibru, konačno će uslediti samostalna ili partnerska rekonstrukcija Autobuske stanice.

– Odmah po dobijanju presude, započećemo sa procesom rešavanja svih problema koji postoje na Autobuskoj stanici kako bi Kraljevo u najkraćem roku dobilo moderan objekat kojeg se neće stideti – dodao je gradonačelnik Terzić.

U međuvremenu, ovdašnje preduzeće „PUB intrenacional“ odustalo je od ugovra o zakupu dela poslovnog prostora Autobuske stanice sklopljenog u februaru ove godine radi obavljanja javnog prevoza, jer zboh loših uslova na stanici nije moglo da dobije dozvolu za obavljanje staničnih usluga.

Raški Portal / Novosti / Foto: Novosti

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *