FK Sloga je novi član Prve lige Srbije

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, koji se sastao posle Skupštine da popuni prazna mesta u Superligi i PLS, doneo je odluku da je kraljevačka Sloga novi član Prve lige Srbije.

Posle istupanja beogradskog Sinđelića iz Prve lige Srbije, IO FSS morao je da popuni četiri mesta do lige od 18 članova.

Društvo Slogi iz Kraljeva, praviće Loznica, Radnički iz Sremske Mitrovice i Dubočica iz Leskovca.

Sezona je skraćena usled pandemije nastale pojavom virusa korona. Nova sezona u Superligi trebalo bi da počne 1. avgusta, a u Prvoj ligi Srbije sedam dana kasnije. U obe lige igraće se dvokružni sistem bez doigravanja.

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić izrazio je zadovoljstvo što je Fudbalski savez doneo odluku o ulasku Sloge u Prvu ligu, pa dodao:

„Kraljevo je grad koji u poslednjih nekoliko godina beleži napredak u svakom segmentu života. Naš budžet iz godine u godinu raste, otvaranjem fabrika se vraćamo na privrednu mapu Srbije, a ulaskom Sloge u viši rang, dobijamo mesto i na fudbalskoj mapi.“

FK Sloga Kraljevo je fudbalski klub iz Kraljeva osnovan 1947. godine. Najveći uspeh u svojoj istoriji Sloga je zabeležila u sezoni 1969/70. kada je takmičenje u Drugoj ligi završila na prvom mestu ispred glavnog rivala Borca iz Čačka.

Raški Portal

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *