Ambulanta za tri sela: Otvorena zdravstvena ustanova u ruđincima kod Vrnjačke Banje

U Ruđincima kod Vrnjačke Banje otvorena ambulanta vrnjačkog Doma zdravlja „Dr Nikola Džamić“ u kojoj će osim meštana ovog sela sve zdravstvene usloge moći da dobiju i stanovnici okolnih Vrnjaca i Štulca

Svečanim presecanjem vrpce u Ruđincima kod Vrnjačke Banje otvorena je ambulanta vrnjačkog Doma zdravlja „Dr Nikola Džamić“ u kojoj će osim meštana ovog sela sve zdravstvene usloge moći da dobiju i stanovnici okolnih Vrnjaca i Štulca.

– Zgradu nam je dodelila Agencija za imiovinu, a lokalna samouprava je uz pomoć donatora uložila sredstva u njenu adaptaciju kako bi ove tri Mesne zajednice dobile svoju ambulantu, kao i svoje kancelarije. Ovaj multifunkcionalni prostor svakako će doprineti boljim uslovima za život oko 6.000 meštana na ovom području – rekao je Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja nakon presecanja vrpce.

Foto: OVB

Otvaranjem ove ambulante, sada praktično sve mesne zajednice na teritoriji Vrnjačke Banje imaj zdravstvenu ustanovu.

– Ambulanta će na inicijativu građana nositi ime po našoj koleginici dr Slađani Miodragović koja nas je prerano napustila – kaže dr Vesna Malićani, direktorka Doma zdravlja „Dr Nikola Džamić. – Radno vreme ove savremene ambulante biće od 7 do 14 sati.

Raški Portal / Novosti / Foto: OVB

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *