Gradonačelnik obišao radove na putu u Jovcu

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić obišao je radove na državnom putu Kraljevo-Goč, koji se izvode na deonici od Beranovca ka Goču u dužini od 4,5 kilometra. Vrednost radova, koje izvodi preduzeće „Novi Pazar – put“, iznosi oko 170.000.000 dinara bez PDV.

U prvom delu su betonirani kanali i izgrađeni trotoari, kojih do sada nije bilo, a koji su sada popločani behaton pločama. Omogućavanje nesmetanog kretanja pešacima je od izuzetnog značaja budući da ovim putem deca odlaze do škole, a u ovom kraju postoje četiri transportne kompanije. Prema rečima gradonačelnika, ovo je veliki napredak u oblasti bezbednosti saobraćaja, pogotovu bezbednosti dece. Takođe, kako ističe Terzić, značaj ovog puta je veliki i jer vodi ka važnoj turističkoj destinaciji – planini Goč.

dr Predrag Terzić
dr Predrag Terzić

„Radi se o veoma značajnom projektu koji finansira Vlada Republike Srbije i Javno preduzeće „Putevi Srbije“. Samo u prethodnih nekoliko godina uložili smo značajna finansijska sredstva u Goč, gde su izgrađeni novi paviljoni vrednosti 65.000.000 dinara. Uskoro počinju radovi na postavljanju žičare na maloj stazi, ukupne vrednosti 35.000.000, od čega je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 20.000.000, a grad Kraljevo dodatnih 15.000.000 dinara. Zahvaljujući JP „Skijališta Srbije“, dobijena je i žičara za veliku stazu. Očekujem da ćemo tokom naredne godine postaviti i nju. Asfaltirani su i prilazi Dečjem odmaralištu Goč, sredstvima koja je obezbedio grad Kraljevo“, navodi gradonačelnik Kraljeva napominjući i da je mnogo novca uloženo i u mesne zajednice Beranovac i Kamenica.

„Na Beranovcu je izgrađen potpuno nov vrtić, vrednosti oko 53.000.000 dinara bez PDV, za čiju izgradnju je veliki humanista i donator iz Kanade Milomir Glavčić izdvojio 200.000 evra. Otvorena je nova ambulanta, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta izgrađena je teretana na otvorenom i trim staza“, navodi dr Predrag Terzić.

Rok za završetak radova je 30. jun, a od 1. jula biće nastavljeni radovi na narednih osam kilometara, do skretanja za Sokolju na državnom putu Kraljevo-Goč. Radovi se izvode pod saobraćajem, što je otežavajuća okolnost, osim asfalterskih radova, koji na po par dana obustave saobraćaj.

Raški Portal

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *