Novi domaći i strani brendovi u novom tržnom centru – Ritejl park NEST 2 otvoren u Ribnici

Novi strani i domaći brendovi dočekali su 14. maja Kraljevčane u novootvorenoj drugoj fazi Ritejl parka NEST u Ulici Dušana Popovića 41b, u neposrednoj blizini prvog Ritejl parka NEST i Nove hale sportova. NewYorker, Gigatron, Sportska oprema Đak, Lilly, JYSK ponudili su svoje proizvode po redovnim, ali i sniženim cenama, prvog dana rada u našem gradu. Svoje usluge pruža i jedna menjačnica, a od narednog dana počeće da radi i Opposite – shoes and bags, krajem maja Katrin, krajem juna DEXY CO kids, a do kraja godine Kraljevčani će moći da pazare i proizvode kompanije Pepco.

Kompanija RC EUROPE je svoj prvi tržni centar u našem gradu otvorila 1. decembra 2017. godine. Za razliku od prethodnog, svečanog otvaranja sa šarolikim kulturno-umetničkim programom, otvaranje drugog ritejla je proteklo skromnije, u skladu sa poštovanjem merama i preporukama Vlade Republike Srbije u cilju sprečavanja pojave i širenja virusa „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“.

U ime vlasnika i direktora kompanije RC EUROPE, koji upravo zbog trenutne situacije nije mogao da prisustvuje otvaranju u Kraljevu, zahvalnost gradonačelniku Kraljeva dr Predragu Terziću, što se odazvao pozivu i sa predstavnicima kompanije otvorio drugu fazu Ritejl parka NEST, uputila je lizing menadžer Bojana Koljenšić. Ona je zahvalila i institucijama lokalne samouprave na odličnoj saradnji prilikom izgradnje druge faze, koja je počela 10. septembra prošle godine. Gradonačelniku je simbolično uručila ključ ritejl parka.

Foto: Bojana Koljenšić, lizing menadžer

„Ključ koji smo uručili gradonačelniku nije samo naš, to nije samo naš Ritejl park, već je prvenstveno svih građana Kraljeva“, poručila je ona obrazloživši da, zbog novonastale situacije, nisu mogli da budu otvoreni svi lokali istovremeno.

Druga faza ima 4.800 kvadrata i, ukupno sa prvom fazom, NEST 1 i NEST 2 imaju oko 9.800 kvadrata i 20 lokala.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je istakao da je otvaranje druge faze NEST-ovog tržnog centra u Ribnici još jedan dokaz odlične saradnje između grada Kraljeva i kompanije RC EUROPE.

Foto: dr Predrag Terzić

„Ovaj ključ simbolično ne samo da prikazuje otvaranje novog tržnog centra u Ribnici, već predstavlja uvod u otvaranja koja će u Kraljevu nastupiti uskoro i koje će trajati u godinama koje slede. Mi smo mnogo radili, sada nam predstoji da konačno uberemo rezultate, plodove svog rada. U narednom periodu u Ribnici ćemo otvoriti i rekonstruisanu ambulantu, otvorićemo i prve dve zgrade stanova za snage bezbednosti. Ovde se već nalazi prelepo šetalište, tako da naši sugrađani iz centra grada do Ribnice i do novog tržnog centra mogu da dođu ne samo preko Ulice Dušana Popovića, već i pored starog mosta stazom, a u ovo prolećno vreme mislim da nam je šetnja veoma važna“, poručio je Terzić.

Kako je istakao, naš grad nastavlja da se razvija krupnim koracima.

„To što se ovde otvaraju značajne strane i domaće firme pokazuje da naša kupovna moć raste, da se više Kraljevčana zapošljava i da imamo više novca koji ćemo trošiti u ovakvim tržnim centrima“, rekao je gradonačelnik, uz napomenu da u budućnosti može biti razgovora o otvaranju još nekog tržnog centra, možda čak i istog vlasnika.

Raški Portal

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *