Drugi dan zaredom nema novozaraženih koronom

Epidemiološka situacija u Kraljevu je neizmenjena u odnosu na prethodni dan, tako da u ovom gradu drugi dan zaredom nema obolelih od koronavirusa, saopštio je u petak Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

– Od početka epidemije, testirano je ukupno 1.622 osoba na teritoriji grada Kraljeva, od kojih je 50 osoba ili 3,08 odsto zaraženih. Danas se na testiranje u kraljevački Veterinarski specijalistički institut, šalju 44 nova uzorka, kaže se u saopštenju.

Epidemiološka situacija u Gerontološkom centru Mataruška banja je neizmenjena i nema zaraženih među korisnicima usluga ove ustanove, kao ni među zaposlenima, koji se nalaze pod merama karantina.

Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva nastavio je aktivnosti na dodeljivanju dezinfekcionog sredstva drugim lokalnim samoupravama, koje su podnele zahteve posredstvom Stalne konferencije gradova i opština.

Do sada su se gradu Kraljevu za pomoć obratile 32 lokalne samouprave, kojima je odobreno preuzimanje ukupno 10.840 litara natrijum hipohlorita (NaOCl), a koje će biti realizovano u narednim danima.

Raški Portal / Kurir / Foto: Kurir

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *