Provera biračkog spiska

Gradska uprava Grada Kraljeva obavestila je sve Kraljevčane da mogu da provere da li su upisani u birački spisak, do 5. juna do ponoći, kada se birački spisak zaključuje. Uvid u birački spisak moguće je obaviti svakog radnog dana i subotom, od 7 do 15 časova.

– U ovom periodu, građani uz ličnu kartu mogu Odeljenju za opštu upravu Gradske uprave Grada Kraljeva podneti zahtev za donošenje rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku. Od proglašenja izbornih lista, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili osoba koju on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani, navodi se u saopštenju.

Takođe, i maloletne osobe koje do 21. juna ove godine, stiču biračko pravo, takođe mogu izvršiti proveru podataka u biračkom spisku.

Uvid u jedinstveni birački spisak omogućen je i elektronskim putem, na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Raški Portal / pressek.rs

Tags: ,

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *