NEMA NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE: U Kraljevu od početka epidemije 35 obolelih od korone

Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva saopštio je u subotu da u tom gradu nema novih slučajeva zaraze virusom Kovid-19 u poslednja 24 sata.

“Do sada je na teritoriji grada Kraljeva, od početka epidemije, evidentirano ukupno 35 osoba pozitivnih na koronavirus. Danas se, na testiranje u Veterinarski specijalistički institut, šalju novi uzorci. Zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva, tokom jučerašnjeg dana, protekla je bez problema, protiv jedne osobe podneta je prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok slučajeva kršenja mere samoizolacije nije bilo”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, epidemiološka situacija u Gerontološkom centru Mataruška banja je neizmenjena i u objektu nema zaraženih osoba među korisnicima usluga ove ustanove, kao ni među zaposlenima, koji se nalaze pod merama karantina. Zaposleni provode po 15 dana u karantinu, a lekari po sedam.

U skladu sa najnovijim odlukama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za borbu protiv zarazne bolesti Covid-19, Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva doneo je zaključke vezane za ponovni početak javnog prevoza i rada ugostiteljskih objekata, a sve u cilju sprovođenja pripremnih aktivnosti na poštovanju propisanih epidemioloških mera za skorašnji početak rada.

Raški Portal / J. S. / Kurir / Foto: J. S.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *