Peticija meštana Mataruške banje: Neće KOVID bolnicu

Oko stotinak meštana Mataruške Banje okupilo se u utorak po podne ispred „Agensa“ potpisujući pomenutu peticiju.

 Zabrinuti zbog informacije da će se privremena Kovid bolnica iz Specijalne bolnice „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji tokom naredne nedelje preseliti u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Agens“ u Mataruškoj Banji, nedaleko od Kraljeva, ovdašnji meštani pokrenuli su peticiju kojom zahtevaju da se ova odluka još jednom razmotri i preispita.

Oko stotinak meštana Mataruške Banje okupilo se u utorak po podne ispred „Agensa“ potpisujući pomenutu peticiju i neskrivajući svoje nezadovoljstvo odlukom koja će, kako kažu, štetno uticati na već gotovo potpuno oronulu i devastiranu Banju.

Osim toga, tu je i realna opasnost od širenja zaraze, jer se u Mataruškoj Banji nalazi i Gerontološki centar u kojem za sada nema inficiranih, ali će u ovom slučaju svakako biti dodatno ugrožen – priča meštanka Mina Maksimović. – Nije problem u bolesnim ljudima, već u tome da su oni hospitalizovani i da će se prilikom transporta izložiti opasnosti. A, dovode se u jedini objekat u Mataruškoj Banji na koji nije stavljen katanac.

Iako još nema zvanične potvrde ove odluke, o njoj je u izjavi pojedinim medijima već govorio i Dejan Stanojević, direktor SB „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji u kojem je trenutno hospitalizovano 30 pacijenata, inficiranih medicinskih radnika i policajaca, navodeći da će državni Krizni štab o tome raspravljati ove nedelje.

S druge strane, direktor SB „Agens“ Goran Kostić nam je u telefonskom razgovoru rekao da ne postoji zvanična odluka o prelasku kovid pacijenata iz Vrnjačke Banje u ovu ustanovu.

NEMA ZARAŽENIH

U Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji, kako je saopštio kraljevački Gradski štab za vanredne situacije, nema zaraženih među korisnicima usluga ove ustanove, kao ni među zaposlenima, koji se nalaze pod merama karantina. Zaposleni, inače, provode po 15 dana u karantinu, a lekari po sedam dana. Ovo je jedna od retkih ustanova ove vrste u Srbiji u koju još nije ušao korona virus.

Raški Portal / Novosti / Foto: Privatna arhiva

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *