Kraljevačka laboratorija: Potvrđena četiri nova slučaja

Na teritoriji Kraljeva 21 pacijent inficiran virusom kovid-19. Među potvrđenim pacijentima je i medicinska sestra iz Službe hitne pomoći Doma zdravlja u Kraljevu.

Od ukupno 55 uzoraka koji su testirani u laboratoriji kraljevačkog Veterinarsko specijalističkog instituta četiri je bilo pozitivno na kovid-19, tako da je u Kraljevu do srede u podne zvanično potvrđen 21 slučaj infekkcije korona virusom.

Kako saznajemo, među potvrđenim pacijentima zaraženim kovidom-19 je i jedna medicinska sestra, zaposlena u Službi hitne pomoći Doma Zdravlja u Kraljevu. Ona je u dobrom stanju, a njene kolege sa kojima je bila u kontaktu su izolovane i za sada nemaju nikakve simptome.

Služba hitne pomoći u redovnom i punom obimu pruža sve neophodne usluge stanovništu i zaista nema nikakvih problema u funkcionisanju – kratko nam je u telefonskom razgovoru rekla dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma Zdravlja Kraljevo.

Od izbijanja epidemije, dvoje pacijenata iz Kraljeva je izgubilo tešku bitku sa ovim opakim virusom. Nakon što je 4. aprila preminuo prvozaraženi pacijent, povratnik iz Holandije, pre dve noći na Infektivnoj klinici KBC u Kragujevcu preminula je i sedamdesettrogodišnja Kraljevčanka.

Dobre vesti su što je jedna starija pacijentkinja izlečena i što među korisnicima usluga i medicinskim i nemedicinskim osobljem Gerontološkog centra u Mataruškoj Banji nema inficiranih.

Raški Portal / Novosti / Foto: Pixaby

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *