Biševac: U Novom Pazaru nema obolelih od virusa korona

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je danas da za razliku od prve nedelje, u Raškoj oblasti sve funkcioniše normalno.

On je na sednici Štaba za vanredne situacije Raškog upravnog okruga u Novom Pazaru rekao da je redovno snabdevanje vodom i grejanjem, da se čiste i dezinfikuju ulice, da policija dobro obavlja svoj posao i da su institucije umrežene u cilju funkcionisanja grada.

On je istakao dobru saradnju lokalnih samouprava i dodao da u Novom Pazaru za sada nema obolelih.

Sve zdravstvene ustanove su na nivou zadatka i preduzimaju se mere predostrožnosti, ali je izuzetno važno istaći da su građani savesni a privrednici izuzetno angažovani u obezbeđivanju zaštitnih maski, za šta su aktivirali svoje proizvodne pogone – rekao je Biševac.

Dodao je da je pružena pomoć susednim opštinama kada je reč o zaštitnoj opremi reč.

Preduzetnici su dobijali i određene količine dezinfekcionih sredstava za stambene zgrade. Sve to, uz poštovanje mera od strane lica koja su u samoizolaciji, ali i svih drugih građana, doprinosi dobroj opštoj situaciji u Novom Pazaru – zaključio je gradonačelnik Biševac.

Načelnik Raškog upravnog okruga Ljubomir Simović istakao je da su usaglašeni stavovi oko sprovođenja određenih uredbi, zaključaka i mera Vlade Srbije.

Dobro smo se organizovali. Od Tutina do Vrnjačke Banje nije bilo većih problema. Na teritoriji Raškog okruga je sve dobro snabdeveno i namirnicama i neophodnim dezinfekcionih sredstvima. Građani su se odazvali pozivu i ponašaju se odgovorno. Uz solidarnost i maksimalnu angažovanost, ispunićemo, nadam se, sve što se od nas u ovoj situaciji očekuje – poručio je Simović.

Raški Portal / Blic / Foto: G. SRDANOV / RAS SRBIJA

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *