Prvi SLUČAJ ZARAZE korona virusom u Vrnjačkoj Banji

U Vrnjačkoj Banji je potvrđen prvi slučaj Kovid 19, potvrdio je Aleksandar Macan, direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu. Reč je o muškarcu koji se pre nego što se javio Zavodu, već bio u kućnoj izolaciji. I on ima blagu kliničku sliku, a proveravaju se njegovi kontakti. Ovaj muškarac je vozač kamiona koji se pre 10 dana vratio u Srbiju iz Italije.

Na području Kraljeva još uvek nema pacijenata koji su zaraženi korona virusom, ali je svakim danom sve više ljudi koji su pod nadzorom.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić izjavio je danas da je nedopustiva neodgovornost koju su u nedelju ujutru pokazali pojedini Kraljevčani koji su u velikom broju bili u porti crkve.

Od poslednjih 27 registrovanih pacijenata pozitivnih na korona virus, petoro je iz Čačka, a po jedan iz Lučana i Ivanjice. Trenutno se na infektivnom odeljenju Opšte Bolnice Čačak nalazi se devet pacijenata sa znacima korone infekcije, od toga tri pacijenta sa ozbiljnom kliničkom slikom.

Među zaraženima je lekar sa Odeljenja ortopedije Čačanske bolnice, što bi moglo da se poveže sa slučajem zaraženog medicinskog tehničara. Ovo odeljenje zbog toga ne radi, jer je većina osoblja u izolaciji.

U Zavod za javno zdravlje u Kruševcu stigla je zvanična potvrda da su u ovom gradu registrovani prvi slučajevi zaraze korona-virusom. Kod dva pacijenta starosti 32 i 46 godina potvrđeno je prisustvo COVID-19, dok se usmeni rezultati za još šest briseva očekuju sa Instituta “Torlak”.

Direktor BIA i bivši gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić izjavio je da u Kruševac stiže specijalizovani uređaj za proizvodnju natrijum-hipohlorita. Prema njegovim rečima, taj uređaj će moći da obezbedi dovoljno dezinfekcionih sredstava za sve ulice i bolnice u više gradova u Srbiji.

Raški Portal / FOTO: JAKUB KACZMARCZYK / EPA;

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *