Novo trajanje policijskog časa, nastavljena dezinfekcija gradskih ulica, prodavnice su bile otvorene za starije od 65 godina, gradski parkovi zabranjeni za upotrebu…

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva je, u skladu sa epidemiološkim preventivnim merama, u nedelju, 22. marta 2020. godine, održao elektronsku sednicu.

Na sednici su razmatrani izveštaji Policijske uprave Kraljevo, Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, JKP „Čistoća“ Kraljevo i Odeljenja Komunalne milicije Gradske uprave Kraljevo.

Prema izveštajima, kupovina organizovana za naše sugrađane starije od 65 godina, u određenim prodavnicama na teritoriji našeg grada, u ranim jutarnjim časovima, od 4.00 do 7.00, protekla je bez problema.

Zbog kršenja zabrane kretanja, kažnjene su dve osobe.

Radnici koji su obavljali redovne radne zadatke u noćnim smenama nisu imali problema prilikom odlaska na posao i povratka s posla.

Što se trenutne epidemiološke situacije na teritoriji grada Kraljeva tiče, konstatovano je da na teritoriji grada nema potvrđenih slučajeva zaraze, ali da postoji povećanje broja lica koja se prate.

U skladu sa novim merama Vlade Republike Srbije, donet je zaključak da se svi ranije doneti akti Gradskog štaba usklade sa navedeni merama (koje su objavljene na „Pravno–informacionom sistemu Republike Srbije“ (http://www.pravno-informacioni-sistem.rs/fp/covid19).

U skladu sa novim merama koje se odnose na zabranu okupljanja, u toku dana, gradski parkovi će biti zabranjeni za upotrebu i obeleženi trakom, a kontrola na otvorenom i drugih javnih površina biće pojačana.

Raški Portal 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *