Gradonačelnik pozvao Kraljevčane da poštuju naredbe

Gradonačelnik pozvao Kraljevčane da poštuju naredbe: privedeno 8 lica starijih od 65 godina, šestoro lica koja nisu poštovala policijski čas, a lice koje je prekršilo pravilo samoizolacije završilo je u jednomesečnom pritvoru. Od sinoć ulicama Kraljeva patrolira i žandarmerija.

Obraćanje medijima nakon pete sednice Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva komandant Štaba, gradonačelnik dr Predrag Terzić, počeo je ponovnim apelom na najstarije sugrađane, ali i sve građane – da poštuju zabranu izlaska iz svojih domova odnosno zabranu kretanja u vreme policijskog časa.
„I pored apela da osobe starije od 65 godina ne izlaze iz svojih domova, bilo je onih koji su tu zabranu kršili, pa je Policijska uprava Kraljevo juče podnela nekoliko krivičnih prijava onima koji su se oglušili o sve naše apele. Krivične prijave podnete su i za one koji su našli na ulici posle 20.00 časova, a jedna osoba koja je prekršila naredbu o izolaciji uhapšena je i završila je u pritvoru u Vršcu“, naveo je dr Predrag Terzić, uz upozorenje sugrađanima koji su dobili naredbu o neophodnoj izolaciji:

„Ukoliko se ne budete pridržavali mera koje su vam naređene, završićete mesec dana u pritvoru, i to ne u Kraljevu, nego čak u Vršcu. Mislim da je ovo snažna poruka za sve one koji ne žele da slušaju naredbe državnih organa“, poručio je gradonačelnik Kraljeva.

On je najavio da će od petka uveče, pored pripadnika Policijske uprave Kraljevo, ulicama našeg grada patrolirati i pripadnici kraljevačkog Odreda žandarmerije.

„Moramo da shvatimo: korona se ne dešava tamo negde i tamo nekome. Ona će doći i u Kraljevu, pitanje je samo kada, za koliko dana ili za koliko sati. Najvažnije je i svi građani Kraljeva treba znaju da smo mi spremni – spreman je Gradski štab za vanredne situacije, spreman je Zavod za javno zdravlje Kraljevo. Spremni smo na republičkom nivou, kao država Srbija, spremni na gradskom nivou, kao grad Kraljevo“, poslao je poruku Kraljevčanima prvi čovek grada i pozvao ih da budu jedinstveni:

„Hajde da budemo disciplinovani i solidarni, da se izborimo sa ovom pošasti, jer jedino tako možemo da uspemo. Živelo Kraljevo i živela Srbija!“

Raški  Portal

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *