Dominacija anticiklona, ali uz pad temperature i oblake na prelazu sedmica

Nad Evropom vreme bez bitnije promene. Ostaje dominantno anticiklonarno polje, s tim što se ono kratkotrajno uzdiže svojim centrom ka Britaniji, pa se na istočnom rubu tog anticiklona očekuje hladna advekcija sa severa/severozapada, izraženija kao i uvek u ovakvim situacijama na višim terenima. Ciklonska aktivnost kao posledica ove hladne advekcije javiće se predaleko od nas, tek na severu Afrike (Maroko, Alžir).
Što se Kopaonika tiče, u petak i subotu pretežno sunčano vreme, uz slab do umeren jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura u petak do 6°C, a u subotu do 2°C. U subotu uveče postepeno naoblačenje.

U nedelju osetno hladnije, uz vetar severnih pravaca. Biće promenjivo, uz kraće sunčane intervale ali suvo. Moguća je i magla. Maksimalna temperatura -4°C.

U ponedeljak oblačno, uz provejavanje snega. Krajem dana postepeno razvedravanje. Vetar slab, severoistočni. Maksimalna temperatura -6°C.

U utorak i sredu pretežno sunčano i ponovo toplije, uz slab vetar južnih pravaca, maksimalne temperature -1°C, odnosno 3°C u sredu.

Raski.rs / InfoKop

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *