Izložba Bojana Otaševića: “Buđenje” kao opomena

U galeriji Kulturnog centra “Ribnica” u Kraljevu otvorena je izložba kraljevačkog umetnika Bojana Otaševića pod nazivom “Buđenje”.

U galeriji Kulturnog centra “Ribnica” u Kraljevu otvorena je izložba kraljevačkog umetnika Bojana Otaševića pod nazivom “Buđenje”.

Ovom prilikom Otašević je predstavio svoje radove nastale istraživanjem u različitim medijima. Pored dominantno zastupljene tradicionalne slike izvedene u tehnikama akril i ulje na platnu, na izložbi su takođe prikazani asamblaži, redi-mejd objekti i instalacije, kao dokaz umetnikove želje da izađe iz dvodimenzionalnog prostora slike.

“Buđenje” obuhvata tridesetak slika i umetničkih instalacija, stvorenih u poslednje dve godine. Misija i cilj radova, kako napominje autor, nije da izazovu zadovoljstvo kod posmatrača, već oni opominju, ukazuju, osvešćuju i bude.

 Ono što svesnog čoveka razlikuje od roba je stav, mišljenje, kritika. Sloboda misli, a posebno sloboda kritičke misli je neophodna da bi društvo bilo bolje, da bi celokupan sistem bio stabilniji, da bismo našim potomcima ostavili neki bolji svet, neki bolji život. “Buđenje” predstavlja buđenje u sebi i prema sebi, prema bližnjima, porodici, zajednici, buđenje na nacionalnom i planetarnom nivou – rekao je ovom prilikom Otašević.

Izložba radova u galeriji KC Ribnica biće otvorena do 8. decembra.

Novosti Online / G.Ć. / Foto: KC Ribica / raski.rs

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *