Zlatibor ugostio porodicu sa jedanaestoro dece iz Kraljeva

Protekla četiri dana Turistička organizacija Zlatibor i opština Čajetina imali su veliko zadovoljstvo da ugoste jednu sasvim nesvakidašnju porodicu iz Kraljeva. Reč je o porodici Kovačević koja broji čak jedanaestoro dece, a rodila ih je i o njima se brine samohrana majka Maja Kovačević.

Pored toga što je ponosna majka jeanaest mališana, Maja je i novinar i publicista, urednica ,,Kraljevskih novina“, ,,Glasa Srbije“, „Glasa Akademske Srbije“, i predsednica udruženja ,,Kneginja Persida Karađorđević“ koje se zalaže za bolji život porodica sa više dece. Pored brojnih obaveza koje ima kao majka jedanaestoro dece Maja je uspela da napiše i objavi knjigu “Sveta Anastasija srpska”, a promocija njene knjige bila je organizovana u utorak, 27. avgusta na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

Knjiga „Sveta Anastasija srpska“ nastala je iz potrebe ove žene i majke da najlepše duhovne i ljudske vrednosti približi deci kroz likove onih koji su se u srpsku istoriju upisali upravo zbog svojih vrlina, a kao glavnu junakinju svoje knjige izabrala je princezu Anu, majka prvog srpskog prosvetitelja, Svetog Save.

Gost na promociji Majine knjige bio je i pesnik Ljubivoje Ršumović koji je sve prisutne pozdravio „Zdravicom narodu srpskom“, a promociju su uveličali i mlada Anđela ječmenica, učenica petog razreda osnovne škole “Dimitrije Tucović” sa Zlatibora, koja je otpevala pesmu “Mi smo deca neba” i njen nastavnik muzičkog Marko Džambasović koji se publici predstavio na fruli i dvojnicama. Promocija je imala i prodajni karakter, a svi prisutni koji su kupili Majinu knjigu na taj način pomogli su život ove samohrane majke i njenih jedanaest mališana.

Sledećeg dana, u sredu 28. avgusta, porodicu Kovačević posetili su predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, zamenik predsednika Arsen Đurić i direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Nakon razgovora sa hrabrom majkom Majom i druženja sa decom, predstavnici opštine ispratili su porodicu na izlet do Stopića pećine i Sirogojna, a zatim su put nastavili nazad u Kraljevo, puni utisaka i prelepih uspomena koje nose sa Zlatibora.

RINA

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *