SEĆANjE NA POGINULE SABORCE: U Kraljevu održan memorijalni turnir u malom fudbalu

U prisustvu Nenada Nerića, državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, predstavnika kraljevačke lokalne samouprave i brojnih gostiju, na turniru je učestvovalo ukupno osam ekipa.

U organizaciji kraljevačkog „Udruženja učesnika u ratovima 1991-1999. godine“ na sportskom terenu u pomoravskom selu Adrani nadomak grada na Ibru, minulog vikenda održan je tradicionalni, šesti po redu Memorijalni turnir u malom fudbalu u znak sećanja na poginule učesnike i žrtve u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije tokom poslednje decenije 20. veka.

U prisustvu Nenada Nerića, državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, predstavnika kraljevačke lokalne samouprave i brojnih gostiju, na turniru je učestvovalo ukupno osam ekipa ovdašnjih institucija, ustanova, organizacija i udruženja.

Iako je rezultat ovog revijalnog turnira ipak bio u drugom planu, prvo mesto osvojila je ekipa sastavljena od pripadnika Policijske uprave Kraljevo i kraljevačkog odreda Žandarmerije, a po rečima organizatora svi učesnici pokazali su zavidnu veštinu u baratanju fudbalskom loptom.

– Ovo je jedan od načina da sačuvamo sećanje na naše hrabre saborce koji su poginuli ili su u međuvremenu preminuli, a koji su bezuslovno branili svoju zemlju – kaže Sreten Lazović, predsednik kraljevačkog Udruženja učesnika u ratovima. – Ove godine prijavilo se najviše ekipa, a cilj nam je da turnir u narednom periodu postane još masovniji.

Posle fudbalskog nadmetanja, nije izostalo ni popularno „treće poluvreme“, a uz osveženje i prigodnu zakusku svi učesnici, kao i donatori bez kojih ovaj turnir ne bi bio moguć, dobili su zahvalnice i plakete.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *