96. sednica Gradskog veća

Na devedeset šestoj (vanrednoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva razmatrano je petnaest tačaka. Članovi Gradskog veća su se po svim tačkama pozitivno izjasnili.

Većnici su izglasali Nacrte rešenja o davanju saglasnosti na odluke Nadzornih odbora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta, Gradskog stambenog, JKP “Čistoće” i JEP “Toplana” o raspodeli dobiti u 2018. godini.

Izmenjene su i odluke o mreži osnovnih škola na teritoriji Kraljeva, čime se omogućava otvaranje odeljenja niže muzičke škole u Vitanovcu. S druge strane, izmenama mreže Predškolske ustanove “Olga Jovičić-Rita” omogućava se otvaranje mešovite grupe za decu od 3 do 5,5 godina u Samailima. Promenjena Odluka u maksimalnom broju zaposlenih, koju su članovi Gradskog veća podržali, ima za cilj otaranje vrtića na Beranovcu početkom nove školske godine.

Na današnjoj sednici Gradskog veća donet je i nacrt rešenja, kojim se Vladi Republike Srbije predlaže donošenje zaključka o davanju na privremeno korišćenje Gradu Kraljevu šest zgrada u Čika Ljubinoj ulici, a za potrebe Istorijskog arhiva u Kraljevu.

Većnici su se saglasili i u vezi tri tačke koje su se odnosile na organizaciju podrške sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, a usvojen je i predlog za uspostavljanje saradnje između Kraljeva i grada u Ruskoj Federaciji.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *