KOLAPS NA PUTU DO MORA – Tačka prekida nalazi se u KRALJEVU!

Mnogi turisti koji drugu godinu zaredom idu na Crnogorsko primorje kanjonom Ibra osuđeni su da se ponovo suoče sa ogromnim gužvama u Kraljevu, gde obnova nadvožnjaka traje već godinu dana i četiri meseca.

Naime, nadvožnjak je jedini izlaz iz Kraljeva ka Ibarskoj magistrali, i preko kojeg dnevno prođe 10.000 vozila. Radovi su krenuli još od aprila 2018. godine, a iz “Puteva Srbije” najavili su da će on biti pušten u saobraćaj polovinom jula. Slike, sa ovog “večitog gradilišta”, pokazuju sasvim suprotno.

Svakodnevni saobraćajni kolaps na raskrsnici ispred nadvožnjaka i kilometarske kolone u samo jednoj mogućoj ulici na izlazu iz Kraljeva, slika je koja traje već godinu i četiri meseca. Već prvog dana izmenjenog saobraćaja došlo je do očekivanog kolapsa u saobraćaju. Kamioni i šleperi kojima je bio zabranjen saobraćaj kroz Kraljevo, sada moraju da koriste Ulicu vojvode Stepe, jer je to jedini izlaz ka Ibarskoj magistrali.

– Događa se da se stvore ogromne kolone. Nama koji živimo u Kraljevu, i svakodnevno milimo kroz ovaj deo grada ne bismo li ga prošli, teško pada. Ne mogu ni da zamislim kako je, recimo, porodici koja je sa malom decom krenula na Crnogorsko primorje – kaže za “Blic” Ivan Mirković iz obližnjeg naselja Higijenski zavod.

Na početku radova uloženo je više od 60 miliona dinara, a rekonstrukcija je trebalo da bude završena polovinom prošlog leta. Tako su obećavali u lokalnoj samoupravi i “Putevima Srbije” koji su izvođači radova. Ali, od tada nije prošlo predviđenih 75, već 475 dana.

– Očekivani završetak radova na rekonstrukciji nadvožnjaka je 15. jul 2019. godine. Radovi su produženi zbog nepredviđenih i obimnijih oštećenja koja nisu mogla biti predviđena projektom sanacije, kao i nepovoljnih vremenskih uslova. Sva oštećenja koja budu nastala na saobraćajnicama kojima je vođen saobraćaj tokom radova biće sanirana. Ukupna vrednost radova iznosi oko 127 miliona dinara bez PDV-a – navodi se u saopštenju “Puteva Srbije”.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *