Gradonačelnik obišao radove na putu ka Goču

U naselju Beranovac nadomak Kraljeva grad Kraljevo nastoji da stvori bolje uslove za kvalitetniji život meštana – otvorena je zdravstvena ambulanta, izgrađena teretana na otvorenom, najmlađi stanovnici su dobili moderan vrtić… u toku su radovi na rekonstrukciji saobraćajnice koja od Kraljeva vodi ka Goču, uz koju će biti izgrađeni trotoari i odvod atmosferskih voda.

Prema rečima gradonačelnika grada Kraljeva dr Predraga Terzića, biće rekonstruisano ukupno 4.600 metara puta. Izvođač radova je preduzeće „Novi Pazar – put“, a Republika Srbija je, preko preduzeća „Putevi Srbije“, obezbedila čak 160 miliona dinara za ovu fazu radova.

„To je još jedan dokaz da Vlada i predsednik Republike Srbije podržavaju Kraljevo, jer ovo je bio naš prioritet. S obzirom na to da na teritoriji Jovca postoje tri transportne kompanije koje svakodnevno kamionima prolaze ovim putem, bilo je jako nebezbedno za decu koja odlaze do obližnje škole na Beranovcu. Iz tog razloga, ali i zbog dotrajalosti asfalta na ovom području, odlučeno je da se započne rekonstrukcija“, rekao je Terzić napomenuvši da se završetak radova ove faze očekuje ove godine i izrazivši nadu da će grad i naredne godine dobiti podršku „Puteva Srbije“ i Vlade Republike Srbije i da će druga faza radova na ovom području biti nastavljena.

Kako do Goča nema redovnog autobuskog prevoza, budući da autobus iz Kraljeva saobraća samo do Sokolje, i to samo tokom školske godine, prioritet je uvođenje autobuske linije na relaciji Kraljevo-Goč. Cilj je da građani Kraljeva, ali i svi zainteresovani da uživaju u čarima Goča, mogu da posete ovu turističku destinaciju na tridesetak kilometara od grada Kraljeva, gde grad, uz pomoć Vlade, ulaže u infrastrukturne projekte.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *