Raška: Prvenstvo u moto-krosu

Raška će sutra, po 6. put, biti domaćin međunarodne enduro vožnje. Od 2013. godine takmičenja se organizuju dva puta godišnje, a veliki broj učesnika u Rašku dolazi zbog gostoljubivosti ali i, kako kažu, najlepših terena za ovaj sport.

Pripremljena je staza duga 120 kilometara. Organizatori su rešili da ove godine obiđu veći deo Kaopaonika.

“Prošle godine je bila Golija. Ove godine smo trasu malo prebacili na Kopaonik, gde će da posete Nebeske Stolice, biće kratka pauza. Jedan predivni predeo u Srbiji. I na kraju, povratak u Rašku, druženje, pasulj, ručak, doručak, večera, sve u jednom danu sklapamo”, kaže Ivan Vandić, iz Moto-kluba “Jazavac” Raška. Na pitanje da li može bez pasulja, Ivan dgovara: “Ne može bez pasulja. Vojnički.”

Prioritet enduro vožnje je druženje, ali i prilika da se na nešto drugačiji način, obiđu sve skrivene lepote planinskih predela po kojima se vozi.

Miroslav Ćurčić, iz raškog Moto-kluba “Jazavac”, kaže da posećuju sve enduro vožnje koje postoje u Srbiji. “Uvek se odazivamo ljudima na pozive, zato pozivam da dođu svi kod nas.”

“Mi ovaj sport i naš klub širimo. Trka svake godine napreduje. Svake godine ide bolje i gledamo da to bolje organizujemo. Nagrada dolazi na kraju”, kaže Bojan Beočanin, iz moto kluba “Jazavac”.

Vratolomije poput ovih, uglavnom izvode iskusni vozači. Zbog atraktivnosti, mnogo je i mlađih vozača, koji pre ovakvih vožnji, godinama vežbaju.

“Adrenalin prvenstveno. Ljubav prema motoru. Prema prirodi”, kaže Dragan Mutavdžić, moto klub “Jazavac”.

Pored enduro vožnje, u septembru će biti organizovana i trka sa preprekama, tradicionalna, koja se boduje za Kup Srbije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *