Dok smo mi pomagali građanima Kraljeva, opozicija je iz udobnih fotelja kritikovala vlast

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama stranke u Kraljevu, osvrnuo se na pomoć pruženu građanima grada Kraljeva tokom vanredne situacije proglašene usled poplava početkom juna, kao i na otvaranje Aerodroma „Morava“.

Kako je istakao, u danima posle obilnih padavina koje su 3. juna zahvatile šire područje Kraljeva, angažovana je Gradska uprava, Odeljenje za poslove civilne zaštite, sva gradska javna komunalna preduzeća – „Čistoća“, „Vodovod“, Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta, celokupno Gradsko veće, pomoćnici gradonačelnika, odbornici, saveti mesnih zajednica, ali i omladina Srpske napredne stranke…

„Radili smo kako bismo uspeli prvo da odbranimo kuće, oranice, a nakon toga da konačno uspemo da se izborimo sa posledicama elementarne nepogode. Za sve to vreme opozicija je sedela u svojim udobnim foteljama i kucala na tastaturama kritike upućene gradskoj i republičkoj vlasti“, rekao je Terzić, osvrnuvši se na period nakon katastrofalnog zemljotresa koji je 2010. godine pogodio Kraljevo:

„U periodu kada se Kraljevu dogodio zemljotres, u novembru 2010. godine, Srpska napredna stranka je bila opoziciona partija, koja nije imala odbornike u Skupštini grada Kraljeva, te stoga nismo imali bilo kakav prihod od gradskih vlasti. I pored toga, mi smo, kao odgovorna opozicija, nastojali da pomognemo svojim građanima – ne tako što smo kritikovali tadašnju vlast, već upravo tako što smo pomagali građanima, što smo gradili kuće. Izgradili smo ukupno šest kuća za one stanovnike Kraljeva koji su ostali bez svojih domova, ali smo i pomagali tako što smo odnosili humanitarnu pomoć, što smo ih primali, sa njima razgovarali i što smo pokušali da svi zajedno poboljšamo stanje u našem gradu.“

Međutim, prema Terzićevim rečima, postoje one političke partije koje su opozicija ne vlasti nego opozicija svim građanima Kraljeva.

„Postoje ljudi koji koriste vanrednu situaciju za jeftine političke poene i koji nastoje da u svakoj situaciji dobiju glas više. Nama je cilj bio da pomognemo sugrađanima, a ne da skupljamo političke glasove. I to je naš cilj bio i kada smo bili opozicija i sada kada smo vlast, koja će pomoći da se izgrade sva 23 mosta na teritoriji grada Kraljeva, da se obnove putevi i da učinimo sve da pomognemo onim građanima čije su kuće poplavljene“, objasnio je dr Predrag Terzić.

Govoreći o mogućnostima koje se stvaraju otvaranjem aerodroma „Morava“, član Gradskog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnik Kraljeva je rekao:

„Dok je otvaranje aerodroma nova mogućnost da građani posete druge gradove, za naše poljoprivrednike mogućnost da izvoze poljoprivredne proizvode, za naše privrednike – kako kraljevačke, tako i „Leoni“ i „Taj grupu“, šansa da izvezu sve ono što proizvedu u druge evropske zemlje, ali i na druge kontinente, za opoziciju je otvaranje aerodroma cirkus. To je za njih nešto potpuno drugo. Nikada mi nije bilo jasno zašto, ali oni projekti koji su od suštinske važnosti za grad Kraljevo, za čitav region – otvaranje aerodroma, izgradnja Moravskog koridora, auto-puta koji će spojiti Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac, Ćićevac sa Beogradom… – to je za njih sve pogrešna investicija, trošenje novca, a za nas, kao odgovornu vlast, i za građane Kraljeva to je šansa“, poručio je Predrag Terzić.

Kako je izneo, pozicija je kritikovala i otvaranje „Leonija“, i otvaranje „Taj grupe“, govoreći da će tamo plate biti 20.000 dinara.

„Iako su plate na pumpi jednog opozicionog lidera približno toliko, plate u „Leoniju“ i u „Taj grupi“ moraju biti iznad republičkog proseka, a biće sigurno tolike da će omogućiti mladim Kraljevčanima da ostanu u ovom gradu, a drugima da se vrate u ovaj grad. Te plate neće biti ni 20 ni 25 ni 30 hiljada dinara, već će biti više od toga, biće – za one koji su radni, vredni, obrazovani, koji se trude, i 40 i 50 i 60 hiljada. I omogućiće svim građanima grada Kraljeva da rade i od poštenog rada zarade dovoljno za sebe i za svoju porodicu“, naglasio je Terzić.

Na novinarski komentar da je deo opozicije ipak bio angažovan tokom saniranja posledica poplava odnosno da su Lokalni front i Starosedeoci prvih dana pokušavali da pomognu građanima, dr Predrag Terzić je rekao:

„Treba, istini za volju, reći da su Starosedeoci stvarno delili humanitarnu pomoć, ali treba postaviti pitanje čija je to humanitarna pomoć i da li je darodavac opredelio humanitarnu pomoć za građane Kraljeva ili za sticanje političkih poena jedne grupe građana. To je veoma važno pitanje“, rekao je dr Predrag Terzić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *