Zahvalnice najboljima od najboljih

Učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Kraljeva koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima 2018/2019. godine, čiji je pokrovitelj bilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kao i njihovim nastavnicima koji su im pružali podršku, svečano su uručene zahvalnice. Učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate zahvalnice su uručili gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić i rukovodilac Školske uprave Kraljevo Bojana Marinković.

Gradonačelnik je istakao značaj toga što je veliki broj dece i njihovih nastavnika i profesora učestvovao u ovom zajedničkom uspehu kraljevačkog školstva i izrazio očekivanje da će oni završiti fakultete i u narednim godinama raditi na razvoju grada Kraljeva.

„Oni su prava elita grada Kraljeva“, istakao je gradonačelnik Terzić, koji je učenicima poručio:

„Želim Vam da u nastavku školovanja i dalje beležite ovakve uspehe, da nastavite da učite i da radite, a da vaši drugovi i drugarice iz odeljenja vaš uspeh koriste kao motiv da se više trude i da nastoje da poboljšaju svoje ocene kako bismo se naredne godine videli u širem društvu, kako bi, uz sve vas, kod nas došli i oni i kako bi Kraljevo imalo đake koje zaslužuje. Kako bismo za nekoliko godina sve vas videli u našem gradu, ali sa diplomama fakulteta, i da onda svi zajedno radimo na razvoju našeg grada. Hvala Vam i nadam se da se ponovo vidimo naredne godine.“

Rukovodilac Školske uprave Kraljevo Bojana Marinković je zahvalila gradonačelniku, koji je, kako je rekla, nagrađenima i njima kao organizatorima, ukazao čast, „pokazujući da su znanje i uspesi naših učenika i nastavnika vredni pažnje javnosti i grada Kraljeva“.

„Na ovaj način želimo da promovišemo talenat, rad i jedinstvenost učenika, ali i posvećenost poslu, ambicioznost i istrajnost nastavnika. Zajedničkim radom postigli su uspehe kojima se svi ponosimo i koji će biti dodatna motivacija učenicima za dalje napredovanje. Danas su sa nama učenici koji su ove školske godine bili najbolji, a sigurni smo da su među njima i budući odgovorni članovi društva, lideri u svojim oblastima i primeri za druge“, poručila je Bojana Marinković.

Kako je objasnila, kriterijum prošle i ove godine za nagrađivanje bio je da su učenici osvojili prvo, drugo i treće mesto na republičkim takmičenjima za učenike osnovnih i srednjih škola, u okviru kalendara takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

„Sigurno ćemo od sledeće godine da proširimo taj rang, ali ove godine smo se držali kalendara takmičenja koje je propisalo Ministarstvo prosvete“, rekla je rukovodilac Školske uprave Kraljevo Bojana Marinković.

Srpski jezik odnosno srpski jezik i književnost, italijanski jezik, geografija, istorija, matematika, fizika, hemija, tehnika i tehnologija, tehničko i informatičko obrazovanje, muzička kultura odnosno flauta, horna, klavir, muzička teorija, solo pevanje, kamerna muzika, fizičko vaspitanje, elektronika u energetici, osnove elektronike, elektronika, praktična nastava, auto CAD, beton, aranžiranje biljnog materijala, tehničko crtanje, zdravstvena nega… predmeti su u kojima su naši mladi sugrađani pokazali najviše znanja na republičkim takmičenjima tokom protekle školske godine.

Među najbolje plasiranim našao se i učenik sedmog razreda Osnovne škole „Svetozar Marković“ Pavle Jovanović, koji je osvojio na fizici drugu nagradu, na „Misliši“ prvu, na Dopisnoj matematičkoj olimpijadi i na Matematičkoj interent olimpijadi treću nagradu.

„Ponasan sam što sam dobio ovu zahvalnicu od grada. I dalje sam nekako zbunjen zvog svega što sam postigao. Meni diplome ne ograničavaju znanje, nisu odraz mog znanja, ja sam počeo da se takmičim radi druženja. Planiram da upišem specijalizovanu matematičku gimanziju, a za dalje još ne razmišljam..“, kaže Pavle.

Zahvalnicu je, pored učenika i nastavnika, dobilo i Društvo za srpski jezik i književnost Kraljevo za uspešnu saradnju i brojne aktivnosti na podizanju kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

U umetničkom delu programa nastupile su Sofija Jovanović, učenica šestog razreda Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“, kao i Kristina Mančić, učenica drugog razreda Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“, uz klavirsku saradnju Ilije Lazarevića.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *