Novinarka RTV-a organizovala pomoć porodicama pogođenim poplavama

Novinarka Radio Televizije Vojvodine Nevena Vrtulek organizovala je solidarnu akciju i podelila prikupljenu pomoć najugroženijim porodicama koje su bile pogođene poplavama kod Kraljeva. Paketi puni gotovih jela i sredstava za higijenu i čišćenje otišli su u domove petoro porodica a ovom prilikom Nevena je pozvala sve ljude i kolege, koje su u mogućnosti da pokrenu slične akcije pomoći.

Voda se povukla ali posledice poplava su i dalje vidljive mesec dana nakon vanredne situacije. Meštanima sela kod Kraljeva svaki vid pomoći znači a najugroženije porodice posetila je naša novinarka Nevena Vrtulek koja je odnela pakete prepune gotovih jela i sredstava za higijenu i čišćenje dvorišta i kuća.

„Prvih dana niko nam nije ni dolazio. Prvih dana žena i ja nismo okusili ni hleba, ni vode, ništa. Najgore je to što sam u vodi a vode mi treba , a ona je dosegla do visine prozora. Mene i suprugu su čamcima izvlačili ispred kuće“, rekao je Veličko Milutinović, selo Adrani.

„To je bilo blato, nije to bio mulj to je stvarno talog blata bio, možda pet do šest centimetara u kući. To je sve moralo da se opere, da se izbaci… Sredstva za higijenu su preko potrebna i sada“, izjavio je Slobodan Plavšić, selo Dragčići.

„Mesec dana će sada kako samo skupljamo okolo, ništa drugo ne može da se radi u kući do toga da se skuplja smeće i bukvalno ne znamo odakle da krenemo“, rekla je Gorica Jovanović.

U dvorištima se i dalje nalazi nameštaj koji se svakog dana suši a kuće zbog vlage još nisu osposobljene za normalan način života.

„Naši gledaoci to i znaju da svaka ovakva situacija može da me izazove da pomognem, da pokažem ljudima da nisu sami, da neko misli na njih a to je RTV i naši gledaoci i slušaoci i naravno zaposleni. Mi smo ljudi i treba da budemo solidarni jedni sa drugima“,rekla je Nevena Vrtulek, novinarka RTV-a i organizatorka solidarne akcije

Nevena Vrtulek već 13 godina organizuje humanitarne akcije. Ovom prilikom apelovala je na sve ljude dobre volje da pokrenu sličnu akciju jer svaki vid pomoći najugroženijim porodicama je i dalje potreban.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *