KRALJEVO BEZ ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE VIŠE OD 8 GODINA OD RAZORNOG ZEMLJOTRESA: Radovi konačno počinju krajem godine, a koštaće 130 miliona dinara

Zgrada kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje u naselju Higijenski zavod, koja je od svih javnih objekata, posle zemljotresa koji je grad na Ibru zadesio 3. novembra 2010. godine, jedina bila srušena, više od osam godina čeka na završetak izgradnje.

Međutim, kako je nedavno najavio gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, završni radovi na izgradnji ovog objekta trebalo bi da počnu do kraja ove godine.

– Poslednja faza izgradnje Zavoda za javno zdravlje počeće da se gradi do kraja 2019. godine i u nju će biti uloženo 130 miliona dinara, koliko je potrebno za završetak svih radova, kazao je Terzić novinarima.

Objekat veličine dve hiljade kvadrata, počeo je da se gradi od temelja do krova dva meseca posle zemljotresa i od tada, devedesetoro zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, primorano je da radi u skučenom prostoru – u prostorijama Dečijeg doma zdravlja u Kraljevu.

Laboratorije za medicinske radnike u novom objektu, inače, projektovane su po ugledu na evropske i svetske tako da, kada bude završena, biće to najsavremenija zgrada tog tipa u Evropi.

(Kurir.rs/J.S.)

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *