Smotra fešta za mališane

Pripadnici MUP u Kraljevu predstavili svoja službena vozila, opremu i naoružanje.

U centralnom gradskom parku u Kraljevu, povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Dana policije i krsne slave – Svete Trojice, održana je smotra materijalno-tehničkih sredstava kojima raspolažu pripadnici policije, Žandarmerije i vatrogasno-spasilačke jedinice.

Na ovoj smotri koja je bez sumnje najviše obradovala kraljevačke mališane, posetioci su bili u prilici da pogledaju službena vozila i motocikle, da se upoznaju sa naoružanjem i opremom, da se fotografišu sa službenim policijskim psom kao i da prisustvuju simulaciji gašenja požara specijalnom penom.

– Spremnost u zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana zahteva i odgovarajuću opremu čemu se u ovom ministarstvu pridaje sve veća pažnja. U sve to posetioci ove smotre, a najviše naši najmlađi sugrađani, imali su priliku da se uvere ostvarujući lični, neposredni kontakt sa pripadnicima MUP – kaže Goran Grujić, načelnik Odeljenja policije PUK.

Ovom prilikom razdragani mališani mogli su i da se provozaju policijskim vozilima, provere svoje veštine u savladavanju prepreka, kao i da se bliže upoznaju sa pozivom policajca ili vatrogasca. Široki osmesi na njihovim licima najbolji su dokaz da je ova “akcija” u potpunosti uspela.

– Kad porastem biću policajac – poručio je jedan šestogodišnjak nakon završene vožnje motociklom, dok njegovi drugari iz vrtića uglas dodaju – I ja! I ja!

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *