“IZVADIĆU TI SRCE!” Horor u Kraljevu! Opasan momak napao psihijatra nasred ulice i zario mu nož u predelu pluća!

Stefan Tomić, bolničar na odeljenju psihijatrije u Opštoj bolnici “Studenica” u Kraljevu povređen je u petak kada se na njega, nasred ulice, okomio bivši pacijent sa odeljenja. Stefan je zadobio ubodnu ranu nožem, kako kaže, na tri, četiri centimetra iznad srca. Rana je bila duboka 16 centimetara i, srećom, nije došla do pluća, jer bi inače, kaže, bio na mestu mrtav.

Kako priča Tomić, reč je o mladiću (21) koji zapravo nema psihijatrijsku dijagnozu, već je na odeljenje poslat na trežnjenje. Inače je diler droge i u Kraljevu se, priča Tomić, vodi kao “opasan momak”. Bio je, kaže pijan na javnom mestu i pravio probleme, remetio javni red i mir, kako policija ima običaj da kaže, pa su ga poslali u bolnicu na 12 sati da se otrezni. Tomić kaže da mu je mladić prišao na ulici, ispred jednog lokala:

– Pitao je “Je l’ me znaš?”, ja kažem “Ne znam”, on nastavlja “Sve ću da vas pobijem sa psihijatrije! Sad ću srce da ti izvadim!” i onda iza leđa izvuče baš veliki nož. Uspeo sam da ga eskiviram dva, tri puta i onda me ubo – priča Tomić.

Mladić je na odeljenju psihijatrije bio pre mesec i po dana, a kako priča Tomić, na odeljenju su možda zajedno bili oko sat vremena, kada je tehničar došao u ujutru u smenu. Malo posle toga, problematični mladić je pušten kući. Tomić ga na ulici nije ni prepoznao i ne zna zašto je baš on bio meta.

– Imam kolegu koji živi u Ušću, odradi smenu i odlazi kući, a ja se stalno muvam po Kraljevu, poznat sam, radim i kao fitnes trener i model sam, aktivan na društvenim mrežama. Znao je kako da me nađe – priča Tomić.

On dodaje da je, u neku ruku, normalno da se zaposlenima na odeljenju psihijatrije preti, da su tehničari i sestre stalno pod stresom.

– Ali, ovaj dečko nema dijagnozu. Moglo je da se desi bilo kom tehničaru, bilo kojoj sestri, sasvim slučajno sam bio ja, dešavalo se da koleginicama sa odeljenja prete silovanjem i da će da ih iseku i delove tela bace u kese, svačega ima – priča Tomić i dodaje da je, po svemu sudeći, gotovo sa njegovom sportskom karijerom.

Hitna pomoć
Hitna pomoć, Foto: Alo!/Dejan Briza

Kako kaže Tomić, mladić ga je zvao sinoć da ga moli da ne pokreće krivičnu prijavu protiv njega.

– Ali, ja moram, a sve i da ne podnesem ja, svakako će je podneti policija. Meni je karijera posle ovoga gotova, neću sportom moći da se bavim kao do ranjavanja – objašnjava Tomić.

alo.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *