Gradonačelnik sa volonterima u Drakčićima, posetio radove u Sirči i Petropolju, Trgovištu

Studenti i volonteri iz Kraljeva, Kragujevca, Čačka i Jagodine okupili su se ispred zgrade Gradske uprave grada Kraljeva kako bi zajedno sa gradonačelnikom dr Predragom Terzićem i ekipama Sektora za vanredne situacije pomogli u sanaciji štete od poplava.

Gradski Štab za vanredne situacije obezbedio je čizme, gumene rukavice i drugi materijal koji je neophodan volonterima za rad na terenu. Volonteri su pomagali u Adranima, Sirči, Grdici, Drakčićima, gde se radi na otklanjanju otpada iz kuća, dvorišta, njiva, bašti.

„Nakon ovog procesa krenuće dezinfekcija u onim kućama koje su očišćene od različitih vrsta otpada, a posle toga očekujemo da ćemo, uz pomoć države, po prijavi štete, obezbediti i finansijska sredstva, a sve u cilju da ovi ljudi mogu da nastave svoj život kao i pre ovih obilnih padavina“, istakao je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić.

Član gradskog veća i koordinator zadužen za volontere Ivan Bunardžić izjavio je da konačno posle par dana nas je poslužilo vreme i shodno zaključcima Štaba za vanredne situacije volonteri su upućeni na mesta gde je potrebno da se iznesu stvari i očiste ostaci od nabujale reke, a zatim će ekipe Zavoda za javno zdravlje da izvrše dezinfekciju.

Meštaninu Drakčića, Draganu Dukiću, poplava je nanela 100 posto štete na malinama, uništila senjak od 200 bala, a traktor i drugi alati i mašine su puni vode. On je izrazio zahvalnost za pomoć koju su volonteri došli da pruže i naglasio da mu i ovakva pomoć, u ovim trenucima, mnogo znači.

Osim pomoći na terenu gradski Štab pripremi je za ugrožene građane pakete, sa osnovim životnim namernicama i sredstvima za higijenu, u vrednosti od 4000 dinara po paketu. Kako bi se obezbedili paketi uključila su se i preduzeća „RP Tehnometal d.o.o. Beograd“, „Elektromontaža d.o.o“, „Euro trans d.o.o.“, „MS Metal sistem“ i „San d.o.o“ iz Kraljeva.

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić je, pored Sirče, obišao radove u Drlupi, Petropolju i Trgovištu.

Inžinjerijska jedinica Druge brigade kopnene vojske, u petak prepodne, uspešno je postavila lancivni most u Mesnoj zajednici Sirča, a kraljevačko preduzeće JP „Putevi“ je u subotu završilo prilaz levoj obali. Preduzeće „Novi Pazar – Put“ već dva dana radi na saniranju trupa puta u Drlupi i Petropolju, a njihove mašine su danas stigle i u Trgovište.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *