Gradonačelnik obišao Adrane

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić i direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Aleksandar Nestorović obišli su preduzeće „Putevi“ koji rade na otkopavanju kanala koji je nekada postojao u Adranima.

Gradonačelnik je naglasio da u svih 68 mesnih zajednica trenutno postoje problemi i apelovao na građane da budu strpljivi jer mehanizacija ne može istovremeno da bude na svim lokacijama.

„Mi dajemo sve od sebe, uz pomoć Sektora za vanredne situacije, Odeljenja za civilnu zaštitu, JKP „Čistoće“, JKP „Vodovoda“, JKP „Puteva“, rešavamo situaciju, ali je apsolutno nemoguće da stignemo sve. Nadam se da ćemo za par dana uspeti da, kada dođe povoljnije vreme, rešimo situaciju, a nakon toga nas čekaju meseci i meseci otklanjanja posledica elementarnih nepogoda i na infrastrukturi, u domaćinstvima i kod privrednih subjekata“, pojasnio je Terzić.

Gradonačelnik je najavio da će u četvrtak, na sednici Vlade Republike Srbije biti doneta Odluka o proglašenju stanje elementarne nepogode na području Kraljeva, što je uslov kako bismo mogli da dobijemo sredstva od Vlade Republike Srbije, a zatim dodao:

„U petak ću biti na sastanku u Vladi gde ću detaljnije obrazložiti celu situaciju, gde ćemo imati detaljniji izveštaj u odnosu na današnji i očekujem da će država još jednom pomoći građanima Kraljeva i budite sigurni država nas neće ostaviti na cedilu.“
Kako je pojasnio direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta radi se na kopanju kanala odnosno vraćanju kanala koji je na tom mestu nekada postojao.

„Mi smo trenutno uzurpirali mali deo puta da bi napravili ovaj kanal i odveli vodu ka Moravi, jer deo takoreći gornjih Adrana je sada u problemu, jer voda nema gde da otekne. Moramo privremeno ovako da rešimo ovu situaciju koju imamo, pa ćemo kasnije videti kako ćemo i na koji način da rešimo ovaj problem trajno kako više ne bi imali ovakve hitne intervencije, kao što ih imamo sad. Mi kao grad Kraljevo moramo da vidimo gde su ti kanali, šta nam je od njih potrebno, a onda da uputimo građane kako treba da održavaju kanale, da oni ne služe da se na njima prave građevine ili da se na njih proširuju njive“, pojasnio je Nestorović.

Direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta istakao je da su sva javna preduzeća stavila svoju mehanizaciju na raspolaganje Štabu za vanredne situacije.

„Ćuprija je poslala u ispomoć jedan bager, mnoga naša preduzeća, ali i preduzeća iz okoline žele da pomognu sa svojom mehanizacijom, samo treba da napravimo plan šta naša mehanizacija može, a šta ne, ali mislim da će nam pomoć i mnogo mehanizacije trebati kasnije u raščišćavanju štete“, rekao je Nestorović.

Meštanin Vojislav Vasiljević izjavio je da zbog pojedinih meštana koji nisu dozvolili da se 2014. godine prokopa kanal kojim bi prolazila voda, danas je došlo do poplava štete koja je mogla da se izbegne.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *